donderdag 20 december 2007

Ads by GoogleVerleid iedere vrouw
Mijn trukendoos leert je precies
wat te zeggen tegen mooie vrouwen.

www.VrouwenVersieren.com
Je buurt op internet
Nieuws, foto's en activiteiten
Plaats zelf ook en reageer!

www.buurtlink.nl


sooreh-hera-021.jpg

Bovenstaande foto is nu eens geen illustratie bij een weblogstukje maar een statement. De foto is afkomstig van de website van Sooreh Hera, een pas afgestudeerde Iraanse kunstenares, die sinds zeven jaar in Nederland woont en die de KABK heeft gedaan. Wim van Krimpen, directeur van het Haags Gemeentemuseum, koos het werk van een aantal afgestudeerden uit voor een tentoonstelling, waaronder dat van Hera. So far so good.

Totdat ophef ontstond, in eerste instantie vanwege een filmpje, maar ook vanwege enkele foto’s. Hera’s werk gaat over de verhouding tussen religie en sexualiteit. Hera zelf licht toe op haar website: “Religie wil altijd controle over de sexualiteit van de mens uitoefenen, met als meest dwingende verbod het taboe op homosexualiteit. De drie grote godsdiensten zijn altijd fel gekant geweest tegen elke afwijkende vorm van sexuele beleving: binnen de islamitische wereld staat op homosexualiteit nog steeds de doodstraf. Ik heb geprobeerd om herkenbare schoonheid van homosexuelen te verbeelden, maar ook vervreemde schoonheid die voor vele mensen ongekend, of oneerbaar is.

Interessant is nu om te kijken hoe de berichtgeving is vanuit christelijke hoek. Trouw bericht: “Op een van de foto’s is profeet Mohammed afgebeeld als homo.” Dat is te kort door de bocht. Hera heeft expliciet homosexuele mannen afgebeeld, en niet de profeet Mohammed. Daar gaat de tentoonstelling over. In De Pers vertelt Hera over één van de homostellen, afkomstig uit Iran: “Zij wilden niet herkenbaar in beeld en dragen dus maskers. Om de hypocrisie in de moslimwereld aan de kaak te stellen, heb ik de gezichten van Mohammed en Ali gebruikt. De foto’s van Mohammed en Ali worden normaal gebruikt in processies van sjiitische moslims.” Door deze maskers te gebruiken, voegt Hera dus wel een statement toe aan de foto. Dat wordt versterkt door de context waarin de twee mannen zich laten afbeelden. Op één foto draagt een man met zo’n masker een leren broek die open is bij zijn billen. Op een andere foto zit hij in een houding alsof zijn vriend gaat pijpen.

De foto’s zijn verwerkt in een videoclip waarin behalve islamitische ook christelijke en joodse religieuze symbolen worden gebruikt. Het filmpje is inmiddels verwijderd, zowel van Hera’s website als van YouTube. En intussen zijn de betreffende foto’s ook verwijderd van de geplande expositie. Directeur Van Krimpen van het Haags Gemeentemuseum geeft in een interview met de NOS aan waarom. Hij vindt dat de foto’s zo gemaakt zijn met de opzet om te kwetsen. Hij “vertrouwt de intentie niet” en vindt dat de foto’s “bedoeld zijn om aandacht te trekken“.

Nu is kunst natuurlijk wel vaker bedoeld om aandacht te trekken. De vraag is of deze foto’s enkel bedoeld zijn om ijdele ophef te creeeren of dat ze bedoeld zijn om een misstand aan de kaak te stellen. De kunstenares zelf is daar zeer duidelijk in. In het al genoemde Pers-artikel stelde ze: ‘Rond homoseksualiteit blijkt het duidelijkst de hypocriete houding in de islamitische wereld tegenover seks. Homo’s worden in landen als Iran en Saoedi-Arabië keihard aangepakt, terwijl het daar heel gewoon is voor getrouwde mannen om seks te hebben met andere mannen. Maar dat blijft verborgen.’ Wat mij betreft is hier sprake van kunst-met-een-boodschap en geen aandachttrekkerij.

Aandachttrekkerij? Ijdele ophef? Dan moeten we onmiddelijk denken aan Ehsan Jami. Die gaat namelijk ook een film maken: over “hoe gewelddadig en tiranniek Mohammed wel niet was. Deze man heeft drie Joodse stammen vermoord, afvalligen gedood en is met een 6-jarig meisje getrouwd, met wie hij seks had toen ze 9 was“. En ook Geert Wilders doet een duit in het zakje: ook hij maakt een ‘provocerende’ film over de Islam.

Wat is dan het verschil tussen de films van Jami en Wilders, en de foto’s en film van Hera? De films van beide ‘heren’ zijn een aanklacht tegen de islam an sich en ook zo bedoeld. Hera stelt de houding van de islam ten aanzien van homosexualiteit aan de orde. Dat lijkt me een aanzienlijk verschil. Zij komt op -zij het op provocerende wijze- voor mensenrechten van homosexuelen. Mensenrechten staan wat mij betreft boven de eventuele gekwetstheid van gelovigen.

Mensenrechten zijn universeel, en niet cultuurgebonden of afhankelijk van religieuze of politieke voorkeur. Zij bepalen juist de regels van het intermenselijk verkeer - en daarmee ook waar aanhangers van religies, culturen en politieke partijen zich aan dienen te houden. Vooral ook omdat religies zijn gebaseerd op subjectieve gegevens: preken, en de interpretatie daarvan. Hoe veel claims ook over ‘Openbaringen’ en ‘Goddelijke Waarheden’, religies zijn mensenwerk. (De verhouding tussen Goddelijke Waarheid en menselijke wetten is overigens door Jezus zelf al gedefinieerd toen hij zei: Geef de keizer wat des keizers is, en Gode wat Gods is.(Matth. 22: 15-22.) Maar deze is voor religieuze dordenkers)

Ik kan bij wijze van spreken morgen de profeet worden van de Grote Vuurvos, en op basis daarvan een religie oprichten. Mijn aanhangers kan ik vertellen dat iedereen die niet surft met de Grote Vuurvos, laagwaardig is, en erger dan een dief. Dat mag ik zeggen want dat valt onder de vrijheid van meningsuiting waaronder ook godsdienstvrijheid valt. Ik mag echter niet mijn aanhangers ertoe zetten, om mensen die niet met de Grote Vuurvos surfen van flatgebouwen af te gooien. Dan zet ik aan tot geweld. Een dergelijke subjectieve basis (mijn profetieën over de Grote Vuurvos) mag dus nooit leiden tot zeggenschap over levens van anderen, of hun mensenrechten aantasten.

Anderzijds is het niet aardig als aanhangers van de Grote InternetOntdekker de Grote Vuurvos in compromitterende context gaan afbeelden. Maar dat heeft meer te maken met fatsoen. Mijn aanhangers mogen ook niet op hun beurt weer de musea gaan bedreigen die die foto’s ophangen - en in Hera’s geval lijkt dat wel gebeurd te zijn. Dan hebben we het over strafbare gedragingen die de vrijheid van meningsuiting bedreigen en dat is een serieuze zaak. We kunnen niet ontkennen dat het geweld of de dreiging met geweld waarmee moslims hun religieuze gekwetstheid kenbaar maken, intimiderend is, en daarmee vaak een reden om de vrijheid van meningsuiting dan maar ‘vrijwillig’ te beperken. Dat lijkt hier gebeurd te zijn.

Ik vind echter dat Van Krimpen ernaast zit als hij zegt dat Hera’s werk erop gericht is om te provoceren. Dat blijkt totnogtoe uit geen van haar uitlatingen, noch uit haar gedrag. Jami verscheen tot vervelens toe in de pers, liet breeduit door anderen verklaren hoe zeer hij bedreigd werd en hoe zeer hij in de steek gelaten werd door de PvdA-bobo’s, en laadde daarmee de verdenking op zich dat hij bouwde aan een persoonlijkheidscultus. En over Wilders hoeven wij het niet te hebben. Ik zie Sooreh Hera dit gedrag nog niet vertonen. Zij lijkt nog steeds de zaak te stellen boven haar eigen persoon. En overigens, al ben ik het niet met de heren Wilders en Jami eens, zij hebben het recht deze films te maken.

Voorts ben ik het eens met David, die schrijft: “Wat mij betreft is die bezorgdheid over eventuele beveiliging van het gemeentemuseum en de kunstenaar trouwens een zaak van politie en justitie, niet van betrokkenen zelf. Van Krimpen bepaald wat er tentoongesteld wordt, als dat aanleiding geeft voor ‘aanvullende maatregelen’ moet het lokale bestuur er in springen.”

Ads by GoogleRamadan Festival 2007
Ontmoeten, praten, eten en genieten een festival voor iedereen!
www.ramadanfestival.nl
Lonsdale Jongeren
De overheid gaat allerlei soorten terrorisme tegen!
www.nederlandtegenterrorisme.nl
Cottage
Mooi Vakantiehuis in Belgie? Boek Online: Cottage!
VakantieHuizen-Ardennen.nl/Boeken
Islam Personals
Islam Singles Seek Love, Dating And Marriage. Join Free Today.
www.Muslima.com


95 Reacties to “Waarom de foto’s van Sooreh Hera tentoongesteld moeten worden.”

  1. op zondag 2 december 2007 bij 12:36 pm mula

    In nederland is artikel 147 van het Wetboek van Strafrecht nog steeds van kracht.

    http:www.ivir.nl/wetten/nl/art147_147aWetboekvanStrafrecht.html

    Ik zie hierom niet in dat binnen de nederlandse context een kunstenares haar vrijheid van meningsuitig niet mag uitoefenenen. Dit is uitsluitend een kwestie van lange (moslim) tenen en bange bestuurders die hun idealen waaronder die van vrijheid van meningsuiting verkwanselen bij ieder zuchtje tegenwind.


  2. op zondag 2 december 2007 bij 12:37 pm Nirvana

    Ah, dat wisten we echt niet dat het met de rechten van homosexuelen in de islam zo slecht gesteld kon zijn. :->

    Wat Sooreh Hera zegt over religie “Religie wil altijd controle over de sexualiteit van de mens uitoefenen” vind ik op zijn vriendelijkst gezegd dubieus.

    Je wilt kennelijk bepaalde “universele” “mensenrechten” ook opleggen aan culturen waar men het niet met die mensenrechten eens is.


  3. op zondag 2 december 2007 bij 1:03 pm mula

    @ nirvana maak dan wel even van de wereld een gelijkwaardig speelveld. Voorbeeldjes:

    Salafist sponsort een moskee in rotterdam dan mogen de CU stemmers op zondag ook geld inzamelen voor ook een kerk in zijn land en deze laten bouwen

    Lerares wordt veroordeeld vanwege een teddybeer die Mo heet. Dan kunnen wij binnen ons rechtsysteem homohaters veroordelen aangezien dat niet past binnen de Nl context

    En zo kan ik nog wel even doorgaan. Je betoog klopt maar laat te veel ruimte over voor PVV logica. Linkse bestuurders hebben slappe knieen gekregen en gaan niet meer voor het Vrije Woord, zo mooi verwoord door Hans Teeuwen in het Oosterpark.


  4. op zondag 2 december 2007 bij 1:09 pm duino

    @Nirvana: ik denk niet dat het de bedoeling is om mensenrechten op te leggen aan hen die dat niet willen, maar om een zekere hypocrisie aan de kaak te stellen.

    Terzijde: mij schiet ineens een liedtekst te binnen: ‘Wenn man den Ärmsten der Erde, Freiheit und Frieden erzwingt’ - maar dat terzijde.


  5. op zondag 2 december 2007 bij 1:36 pm brechtje

    @ Nirvana #2: inderdaad vind ik dat handhaving van mensenrechten gaat boven wat religieuze opvattingen voor wil schrijven, en ookn boven culturele opvattingen. Het waarom leg ik hierboven juist uit!


  6. op zondag 2 december 2007 bij 1:39 pm christian

    Er is inderdaad een intentie die niet te vertrouwen is: die van Wim van Krimpen. Dat je het even benauwd krijgt als je merkt dat je in een ‘moslim controverse’ terecht bent gekomen, kan ik me nog voorstellen. Maar dat je vervolgens alles verloochent waarvoor je dient te staan, en om je eigen lafheid te maskeren een karaktermoord op Sooreh Hera pleegt, dat diskwalificeert je voor de functie die je bekleedt. Doe een schone onderbroek aan en vertrek. Lafheid en hypocrisie horen in de kunst niet thuis.


  7. op maandag 3 december 2007 bij 11:23 pm Mehmet

    Het zal “hera-soort-mensen” niet lukken ons te scheiden van het woord van god en van onze geliefde profeet. Integendeel, onze verbondenheid groeit met de dag..

    De westerling duld geen andere cultuur.. Dat heeft de geschiedenis bewezen. Het westen heeft altijd andere culturen geassimileerd of vernietigd, het heeft een andere cultuur nooit geduld.. Daarom verbaast dit allemaal mij niet, het doet pijn..


  8. op dinsdag 4 december 2007 bij 1:04 am mula

    @ mehmet, je bent welkom in ons huis maar hou je dan wel even aan de spelregels van democratie, de universele verklaring van de rechten van de mens en het vrije woord. Gezien je reactie ga ik ervan uit dat je deze tentoonstelling wilde verbieden.

    FYI we zijn tegenwoordig een vazal van de europeese unie dus je kan onze huisregels inzake de door jou geschetse problematiek alhier lezen http://assembly.coe.int:80/Mainf.asp?link=/Documents/AdoptedText/ta07/EREC1805.htm

    Interessant om te zien hoe je reageert op het vrije woord. Neem ook eens even de volgende soera’s tot je op http://www.ex-moslims.nl/
    Volgens mij vallen die soera’s onder de noemer van haat zaaien en is dit nu net verboden met het bovenstaande wetsartikel van de EU.

    FYI TON en de PVV genieten niet de voorkeur bij mijn stemgedrag en ik ben Agnost


  9. op dinsdag 4 december 2007 bij 1:18 am Nirvana

    @Mula: Het bouwen van christelijke kerken ligt ‘nogal moeilijk’ in veel moslim landen.

    Dat verhaal van die lerares en die teddybeer toont m.i. dat in Soedan te weinig vrijheden zijn. Het eigenaardige is dat haar leerlingen de naam van de teddybeer hadden verzonnen.

    Hebben moslimgemeenschappen in Europa -alle vrijheid van meningsuiting hier- er al iets over gezegd?

    @Duino: Och, hyprocrisie aan de kaak stellen. Citaatje van Hera: ‘Homo’s worden in landen als Iran en Saoedi-Arabië keihard aangepakt, terwijl het daar heel gewoon is voor getrouwde mannen om seks te hebben met andere mannen. Maar dat blijft verborgen.’ Dat klopt. Het is echter ook juist dat diezelfde praktijk ook onder autochtone Europeanen voorkomt. Een voorbeeld: weinig voetballers die homo zijn komen daarvoor uit.

    @Brechtje: OK, maar dat kan een prijs hebben.

    @Christian: Wim van Krimpen zou volgens Hirsi Ali een positieve rol gespeeld hebben bij het maken van de film Submission, hoorde ik onlangs. Je hoeft hem misschien niet zo de les te lezen.

    @Mehmet: Opmerkelijk. Je hebt kennelijk de indruk dat bepaalde plaatjes jullie zou kunnen scheiden van het woord van god en jullie profeet. Dat terwijl je ondertussen gewoon de moskee kunt bezoeken en met andere moslims kunt praten over jullie geloof. Net zoals dat is toegestaan voor mensen die andere religies aanhangen.

    De Amerikaanse cultuur -een typisch westerse- is een zgn. ‘melting pot’ van verschillende culturen. Die culturen moet men daar kennelijk wel dulden. Ook is er vrijheid van meningsuiting en vrijheid van religie.

    Kennelijk dulden westerlingen wel een andere culturen. Jij kunt hier bijv. gewoon zeggen wat je hierboven gezegd hebt. Die kostbare, maar niet vanzelfsprekende vrijheid, is te danken aan verschillende westerlingen.

    Help jij mee om te zorgen dat westerlingen die al of niet toevallig in moslimlanden zijn dezelfde vrijheden krijgen -van meningsuiting en religie- als die jij hier geniet?


  10. op dinsdag 4 december 2007 bij 3:06 am Mehmet

    Ideologieën die in het westen zijn ontstaan hebben de grootste slachtoffers gemaakt.. Ik vraag me werkelijk af welke vrijheid de mensheid te danken heeft aan het westen?.. Het communisme, het kapitalisme, het fascisme, (jaja, ook het liberalisme/democratie heeft veel slachtoffers gemaakt).. is niet in het midden-oosten ontstaan..

    regimes in het midden oosten zijn aan de macht gekomen, en blijven aan de macht dankzij het westen.. Als het westen zich echt druk maakt om vrijheid en mensenrechten waarom zegt het dan niets over mensenrechten schendingen in Egypte, in Tunesië, of schending van de rechten van de moslims in Turkije?? en waarom hebben we het wel te vaak over Cuba, Venezuela, Iran?

    Het superioriteitsgevoel van het westen maakt democratie niet populair. Als je jouw verhaal zou vertellen in irak, zouden ze niet bijkomen van het lachen… Want zowel Faysal, Als Saddam zijn aan de macht gekomen (en lang aan de macht gebleven) dankzij het westen en in naam van vrijheid.. (want Saddam zou het groeiende islamisme bestrijden)
    Als je dit verhaal zou vertellen in vietnam zouden ze jouw uitlachen.. En probeer het eens in Venezuela?… Wat zouden ze daar vinden van jouw verhaal :) En doe het eens in Srebrenica!?

    De overgrote deel van de wereld is in naam van Vrijheid gekoloniseerd, en nu nog wordt de overgrote deel van de wereld in naam van vrijheid en mensenrechten onderdrukt.. (gelukkig zijn er een aantal trotse landen die hier nee tegen durven te zeggen)

    Kijk naar afrika, wat is er gebeurd met de talen, de religies, de culturen van de afrikanen, vernietigd onder de bulldozer van het westen, want dat is het enige wat het kan; vernietigen.. wat is er gebeurd met al die indianen? een meltingpot, op het land van onschuldige afgeslachte roodhuiden.. In amerika is er sprake van een “meltingpot” van europese “Amerikanen” hoeveel Latino’s of Afro-Amerikanen zijn hier een onderdeel van?

    Dat ik naar de moskee kan gaan veranderd hier niets aan *bedankt zei hij onderdanig* :S


  11. op dinsdag 4 december 2007 bij 3:29 am Mehmet

    @ mula

    Heb jij de koran wel eens gelezen?
    De geciteerde verzen zijn uitgelegd, door verschillende theologen.. een religieus boek is geen roman, dat lees je met kennis van de context.. Ik heb absoluut geen zin in een theologische discussie (ben geen theoloog) maar ik wil je wel meegeven dat voor de moslim de Koran niet op zich zelf staat, het wordt altijd vanuit een bepaald kader benaderd.. en daarom komen de moslims na het lezen van die verzen niet de conclusie van (de door jouw als bron vermeldde) site. Heb je trouwens de aangehaalde verzen zelf opgezocht, en de moeite genomen om de vers die er voor, en die erna staat te bestuderen?


  12. op dinsdag 4 december 2007 bij 3:30 am Mehmet

    @ mula

    Heb jij de koran wel eens gelezen?
    De geciteerde verzen zijn uitgelegd, door verschillende theologen.. een religieus boek is geen roman, dat lees je met kennis van de context.. Ik heb absoluut geen zin in een theologische discussie (ben geen theoloog) maar ik wil je wel meegeven dat voor de moslim de Koran niet op zich zelf staat, het wordt altijd vanuit een bepaald kader benaderd.. en daarom komen de moslims na het lezen van die verzen niet de conclusie van (de door jouw als bron vermeldde) site. Heb je trouwens de aangehaalde verzen zelf opgezocht, en de moeite genomen om de vers die er voor, en die erna staat te bestuderen?


  13. op dinsdag 4 december 2007 bij 7:50 am brechtje

    @ Mehmet # 10 eh ja, stukjes over mensenrechten schrijf ik ook, met name naar aanleiding van het Arab Human development report (http://www.undp.org/arabstates/ahdr2005.shtml). :-) Het lijkt me niet goed nu te beginnen over sudan en dergelijke :-)

    Maar ik ben het met je eens dat er vanuit het westen soms een verschillende houding bestaat ten opzichte van mensenrechten van Moslims in bepaalde democratieën dan naar christenen in weer andere democratieën.

    Maar dat neemt niet de strekking van mijn betoog weg dat de mensenrechten van homo’s toch belangrijker zijn dan de gekwetstheid van gelovigen van welke religie dan ook. Het gaat gelovigen -van welke religie dan ook- niet aan om anderen op grond van hun religie bepaalde rechten te ontzeggen. Dat zij zichzelf beperkingen willen opleggen is nog tot daar aan toe (zelfbeschikkingsrecht van meisjes tav besnijdenis zou ook een goede zaak zijn), maar doe dat niet aan anderen die niet voor dat geloof kiezen.


  14. op dinsdag 4 december 2007 bij 9:02 am mula

    @mehmet afrika is sinds de (westerse) middeleeuwen een mooi voorbeeld van hoe de local tribesman hun eigen continent naar de kloten hebben geholpen. Max 5% van afrika was gekoloniseerd door de blanke man. De grootste slavenhandelaren waren de locals en de arabs. En nog steeds maken de arab gelieerde bendes er een zooitje van kijk maar naar dafur. Al met al een slecht voorbeeld. En hoe was het ook al weer de moren die psanje koloniseerden, de turken die voor wenen stonden…..


  15. op dinsdag 4 december 2007 bij 10:55 am brechtje

    @ Mula: Hmm je slaat de kolonisatie en de-kolonisatie over, en de politieke inmenging van Oost en West tijdens de koude oorlog en nu vanwege grondstoffen. Dat verklaart misschien niet helemaal alles maar zijn wel tamelijk relevante factoren lijkt mij.


  16. op dinsdag 4 december 2007 bij 2:04 pm Mehmet

    @ Brechtje

    Om terug te komen op het onderwerp.. Heb jij vanuit Nederlandse moslims iets gehoord over de tentoonstelling van Hera? Ik niet..

    De meeste moslims zijn meer bezig met zich staande te houden in de Nlse samenleving (en dat is goed ook). Een keer hoorde ik Paul Cliteur zeggen “Het is makkelijker met moslims over de islam te praten dan met socialisten.” Ik zou je graag willen uitnodigen voor een discussie bijeenkomst met moslimstudenten. Wij staan er voor open. Wij willen graag vertellen waar wij ons aan storen..

    Het gaat in deze discussie niet om Homoseksualiteit. Het gaat om wederzijds respect. Het is algemeen bekend dat religieuze teksten homoseksualiteit afkeuren. Als een afkeurenswaardige gedraging in verband wordt gebracht met de profeet van een religie dan zou elk religieus dier zich hier aan storen. Ongeacht welke religie. Door de terreur van Seculiere theocraten hoor je ze niet meer, maar dat neemt niet weg dat elk gelovige dit van binnen afkeurt.

    Moslims komen elke dag in aanraking met homoseksualiteit, wordt het leven van deze homo’s door moslims zuur gemaakt? Ik denk het niet.. Homo’s worden waarschijnlijk meer lastiggevallen in Duindorp (Ado hooligans) dan in de Schilderswijk. De onderklasse waar dan ook ter wereld is het zelfde. tegenwoordig heeft de onderklasse een kleur, dat is het enige verschil.. Kijk naar de praktijk, kijk hoe moslims en niet-moslims in de praktijk samenleven!..

    Natuurlijk heeft Hera de vrijheid om te zeggen wat zij wil. En natuurlijk heeft zij het recht om in de hoedanigheid van een kunstenares te tonen wat zij wil. Maar dat neemt niet weg dat ik als moslim dit afkeurenswaardig vind en vooral ook goedkoop. Ik geloof niet in haar goede intenties. En als zij het recht heeft de voor mij meest geliefde persoon op zo’n manier af te beelden, dan heb ik ook het recht om te zeggen wat ik daarvan vind.

    Maar toch zwijgen moslims, (Wilders, Jami, Hera heeft hen niet doen spreken). Want het helpt niet, het veranderd niets, er is geen luisterend oor. Daarom zei ik ook boven “dit allemaal verbaast mij niet, het doet pijn..”

    Ik wil niemand beschuldigen met de voorbeelden die ik gaf, maar we moeten leren van de geschiedenis. Als ik in verband wordt gebracht met dingen waar ik niets mee te maken heb, dan wil ik graag herrineren dat het westen een veel donkerder geschiedenis kent. En, het gaat van kwaad tot erger.. En men kijkt er van op als ik dan zeg dat ik mijn Turkse id niet wil inleveren “want ik ben bang dat er een tijd komt dat ik terug moet.” Ik wil niet in een slachtoffer rol kruipen (dat is veel te makkelijk) maar bepaalde dingen kan ik gewoon niet ontkennen.

    Kijk eens op fora waar veel moslimstudenten komen (bv. turksestudent.nl) je zult zien dat de zwijgende meerderheid het beu is. De meeste hoogopgeleide allochtonen willen zo snel mogelijk weg, dat komt door dit soort onzin.

    We moeten een manier vinden om met elkaar om te gaan. Het is niet moeilijk. Ik ben geboren in een land waar we van elkaar niet weten welke religie (of welke religieuze stroming) de ander aanhangt. Wij kunnen dat, en wij willen dat.. Geef door dit soor onzin de kleine minderheid geen gelijk (De mohemmedB soort mensen beweren dat het onmogelijk is samen te leven). Ik en met mij vele andere moslim jongeren zullen geduldig afwachten.. En als het echt niet meer gaat, is er altijd een ander land waar we naar toe kunnen gaan..

    (trouwens, ik ontken niet dat er grote misdaden worden gepleegd in de islamitische wereld.. maar we moeten proberen uit te zoeken hoe het allemaal heeft kunnen ontstaan. Had Khomeini in Iran succes kunnen boeken, als Mossadeq was gebleven en niet was afgezet door de VS en de VK? ik denk het niet.. dat neemt de verantwoordelijkheid van misdadigers niet weg, maar we moeten het proberen te begrijpen, om dezelfde fouten niet keer op keer te herhalen!)


  17. op dinsdag 4 december 2007 bij 5:43 pm mula

    @brechtje klopt. op generaliserende ideotirei reageer ik meestal vanuit mijn heup. Het vervolg van mehmet aan jou is stukken evenwichtiger,


  18. op dinsdag 4 december 2007 bij 5:43 pm mula

    typo’s sorry


  19. op dinsdag 4 december 2007 bij 9:35 pm Ibrahim

    Deze tentoonstellingen zijn ronduit beledigend voor de mensheid. Wat ik frappant vind is dat, deze mensen die de aanval op Islam leiden allemaal komen van een zogenaamde Islamitische land als Iran. Zoals kunstenares in het al genoemde Persartikel stelde ze: ‘Rond homoseksualiteit blijkt het duidelijkst de hypocriete houding in de islamitische wereld tegenover seks. Homo’s worden in landen als Iran en Saoedi-Arabië keihard aangepakt, terwijl het daar heel gewoon is voor getrouwde mannen om seks te hebben met andere mannen. Maar dat blijft verborgen.’

    Deze dame spreekt volgens eigen zeggen uit eigen ervaring, maar dit is niet door een onderzoek bewezen. Zij denkt dat getrouwde mannen in Saoedi-Arabië seks hebben met andere mannen, zonder een onderzoek te verrichten wil ze dit als feit naar voren brengen.
    Zonder onderzoek zullen deze uitspraken door geen mens met verstand worden geadopteerd.
    Zo op handen gedragen door pseudo-voorvechters van het vrije woord.

    In Nederland is het een feit, dat je het recht hebt om de minderheid te beledigen.
    Zo zie je maar weer dat de knecht van Sinterklaas nog steeds niet is vrijgelaten, nog steeds slaafs de schoorsteen door kruipt.

    Vrijheid van meningsuiting, is gewoon vrijheid van racisme en belediging en sociale uitsluiting en spot.

    Ik roep een ieder goed, opgevoed, welwillend, nadenkend, sociaal mens om deze vorm van vrijheid te verwerpen en ter discussie te zetten.

    Groet Ibrahim


  20. op dinsdag 4 december 2007 bij 9:37 pm duino

    @Mehmet: met interesse je laatste bijdrage gelezen. Jammer dat je dit soort bijdragen zo weinig leest / hoort, dat de zwijgende meerderheid blijft zwijgen en de schreeuwende minderheid ‘de islam’ mag vertegenwoordigen. Juist bijdrage van die kant zou het debat goed doen.


  21. op dinsdag 4 december 2007 bij 10:02 pm mula

    @ ibrahim de mensheid daar maak ik onderdeel van uit en ik denk dus ik besta. Daar heb ik jou niet voor nodig. Voor een debat heb je echter minimaal 2 personen nodig. personen die ook open staan voor elkaars argumentatie. Ik zie dat jij gevangen zit in je eigen gelijk. Een gevangenis die je kunt aan treffen in o.a. het huidige iran. Misschien een optie voor jou om te opteren voor een reisburo verdonk ticket richting je zielsverwanten?.

    Je oproep voor een onderzoek naar de dubbel moraal van godsdiensten en haar practiserende gelovigen juich ik toe. Ik zou er zelfs voor wilen pleiten dat de overheid dit gaat sponsoren. En dat zeg ik niet snel als minarchist. Maar ik denk dat het algemeen belang er mee gediend is om valse goden en hun eventuele profeten en dicipelen uit de kast te laten komen.


  22. op woensdag 5 december 2007 bij 8:14 am blogderzuchten

    Een kort maar relevant stukje:

    http://blogderzuchten.wordpress.com/2007/12/04/geen-weg-naar-mekka/


  23. op woensdag 5 december 2007 bij 11:48 am de zeiler

    Laat ik het eens anders aanvliegen, deze discussie.
    Het zou wellicht schelen als we ‘het schuurtje bij het huis’ houden in deze discussie. De kwestie gaat toch over een museum directeur en zijn keuze voor de samenstelling van een tentoonstelling? Dwalen we niet erg af naar allerlei zeker ‘de moeite waard’- onderwerpen? Wie heeft uberhaupt dit onderwerp in de openbaarheid gebracht? Het is mijns inziens niet hygienisch om het onrecht dat “de gehele mensheid wordt aangedaan” er bij te slepen als het gaat om m.i. slechte kunst. Want wat is de artistieke prestatie om voor twee mannen twee kleurplaatjes op een kartonnetje te plakken,aan het hoofd te bevestigen ( met zo’n elastiekje achter je hoofd weet je nog?) en dan aan een museum aan te bieden? Meneer van Krimpen heeft de verkeerde argumenten gebruikt. En de kunstenares mag op deze website bijv. ,wat mij betreft.
    Natuurlijk hoor ik de argumenten al. Heeft kunst dan geen politieke funktie? Ja , natuurlijk.Moet die kunst in het museum mogen? Ja natuurlijk. Welke politieke kunst mag dan niet in het museum? Nep kunst. En wie beoordeelt dat dan? DE COMMISSIE, natuurlijk want daar hebben we overal die dingen voor.Heeft nepkunst een politieke funktie? Ja natuurlijk. Waar dan wel? In de vrije meningsuiting. Waar is die? Ook in het museum. “nu gaat het fout” denk je? Is dit een tautologie? Nee, tussen kunst en nepkunst zitten criteria. Wat zijn die kriteria dan? Gaan die over homosexualiteit, religie, etc? Ja dat kan. Maar nu hebben we een ander discussiedomein betreden en komt ’schuurtje -huisje’ om de hoek. Toch een tautologie?


  24. op woensdag 5 december 2007 bij 3:18 pm Karin

    @ de zeiler:
    Over smaak en artistieke waarde valt te twisten, of eigenlijk niet dus, maar daar gaat het helemaal niet om.

    Wat ik mij afvraag is in hoeverre er sprake is van een dubbele moraal, meten met twee maten etc. ten aanzien van de weigering door het Haags Gemeentemuseum in de persoon van dhr. Wim van Krimpen. Het is een feit dat moslimkunst eerder onder vuur ligt dan niet moslimkunst en dat is een teken aan de verkeerde wand. Geen enkele religie heeft recht op zoveel gezag dat het mensen mag beperken en onderdrukken in hun belevingen. Er is kennelijk een voedingsbodem die het willen tonen van deze kunstuiting veroorzaakt, maar die wordt stelselmatig ontkend of afgezwakt.

    Zou dhr.van Krimpen een dergelijke tentoonstelling ook geweigerd hebben wanneer Jezus met zo’n hip maskertje zou zijn afgebeeld door een Nederlandse kunstenaar?
    Ik kan me gezien het huidige klimaat een bepaalde angst voor confrontaties of erger heus voorstellen, maar hee…kunst is er om te prikkelen en als dat je vak is moet je er niet van staan te kijken dat artwork op gezette tijden weerstand en walging oproept. Het als door een wesp gestoken erop reageren door wat al te gevoelige moslimzielen vind ik persoonlijk overdreven. Sure, het zal negatieve associaties oproepen, maar dat is de wereld waar we in wonen en is overal om ons heen. Het maakt geen donder uit of er toevallig 4 muren van een museum omheen staan gebouwd of dat het op een website staat dan wel in iemands kamer hangt. Iedereen, ook de moslimgemeenschap, heeft te accepteren dat er een bepaalde vrijheid van handelen is en al helemaal in artistieke beroepen. Steeds maar weer roepen dat het respectloos is gaat me wat vervelen zo langzamerhand. Iemand de ruimte niet gunnen kan ik ook als respectloos betitelen. Er is geen grove taal gebruikt, er is niemand persoonlijk beledigd en degene die zich dat wel voelen doen zichzelf dat aan door zich teveel te identificeren met de profeet himself die ook heus geen onbeschreven blad was/is zo we allen weten en die zich daarmee het recht aanmeten alles wat in hun ogen afwijkt te verketteren als beledigend.

    Kunst is voor mij Etsi Deus non daretur (alsof God niet bestaat), waarmee ik maar zeggen wil dat god en profeten hebben geen bescherming nodig hebben van de gelovigen. Ze kunnen zichzelf prima beschermen. Stop dus met beschermeling van God en zijn profeten spelen en ga moeite doen elkaar te begrijpen in plaats van elkaar te bestrijden in naam van….

    Lang leve de samenleving en zijn diversiteiten!


  25. op woensdag 5 december 2007 bij 3:23 pm Karin

    edit.. het woord ‘hebben’ is dubbel vermeld in het onderste deel…


  26. op woensdag 5 december 2007 bij 3:58 pm brechtje

    Hear hear. @ mehmet, #16: maar dat neemt toch niet weg dat Van Krimpen de foto’s juist wel op zou moeten hangen? Waar zij tegen protesteert, is het aantoonbare feit daty in Iran nog steeds de doodstraf bestaat voor homo’s. da’s geen sinecure. Een wedstrijdje wie-heeft-de-ergste-geschiedenis gaat niet aan, inderdaad.
    @ zeiler: slechte kunst, maar ach. En Van krimpen had het eerst wel degelijk uitgekozen om tentoon te stellen. wat mij dwars zit is dat hij enigszins karaktermoord aan het plegen is op hera, om te beredeneren waarom hij nu opeens toch op zijn schreden terugkomt. Slap.

    Achnouja, nu komen de foto’s in gouda te hangen geloof ik.


  27. op woensdag 5 december 2007 bij 5:59 pm Karin

    Gouda lijkt ook onzeker en de rel die van Krimpen vreesde gaat nu juist de groteske vormen krijgen op een manier die de discussie niet ten goede komt, namelijk sterk polariserend..

    Het thema wordt nu misbruikt om een persoonlijke oorlog uit te vechten en omdat het tijd werd weer eens in het nieuws te komen als activist. Dit is dus wat ik haat. De foto’s moeten getoond ja, maar zonder er zelf mee te willen scoren zoals Jami nu weer probeert:

    Sorry, even geen andere link kunnen vinden zogauw en dus maar nestbevuiling plegen nu:

    http://www.telegraaf.nl/binnenland/2706431/_Ehsan_Jami_wil_fotos_Sooreh_Hera_in_Voorburg__.html?p=11,1


  28. op woensdag 5 december 2007 bij 9:48 pm Ibrahim

    Vooralsnog ik vind het een goede zaak dat de directeur niet de zogenaamde onsmakelijke, leedvermakende over lijkengaande kunst wil gaan tentoonstellen.

    Om te vertellen dat eenpersoon niet beledigd is omdat hij niet persoonlijk is beledigd, vind ik ronduit belachelijk.
    Mensen geven om de profeet vzmh en ali en hebben het recht omzich beledigd te voelen.

    Moslims hebben hun leven ingericht naar de levenswijze vande profeet vzmh.

    Maar zoals Karin zei: God heeft geen beschermeling nodig en de profeet ook niet.

    Ik wens jullie allen een goed sinterklaas avond en een liefdevolle decembermaand.

    Hopelijk zal die zonder ongeregeldheden verlopen en zullen ergeen andere gekken opstaan, die denken God te kunnen beschermen.

    Groet Ibrahim


  29. op donderdag 6 december 2007 bij 12:00 am Karin

    @ Ibrahim

    “Mensen geven om de profeet vzmh en ali en hebben het recht om zich beledigd te voelen”

    Ik heb er ook nog eentje dan:

    Religieuze en niet-religieueze mensen geven om elkaar en hebben de plicht om homoseksuele medemensen in hun waarde te laten en te respecteren zonder ze te beledigen..


  30. op donderdag 6 december 2007 bij 9:27 am blogderzuchten

    “In Nederland is het een feit, dat je het recht hebt om de minderheid te beledigen.
    Zo zie je maar weer dat de knecht van Sinterklaas nog steeds niet is vrijgelaten, nog steeds slaafs de schoorsteen door kruipt.” zegt Ibrahim hierboven.

    Geshokeerd was ik toen ik zag hoe de Chinezen in Saoudie-Arabië behandeld werden. Als honden, neen, zelfs nog slechter.


  31. op donderdag 6 december 2007 bij 2:11 pm brechtje

    “Hopelijk zal die zonder ongeregeldheden verlopen en zullen erg een andere gekken opstaan, die denken God te kunnen beschermen.”
    Of te moeten beschermen. inderdaad.
    Maar: je beledigd te voelen is één ding - en anderen willen verbieden zich te uiten is een ander.


  32. op donderdag 6 december 2007 bij 3:43 pm gayswithoutborders

    Video :
    http://gayswithoutborders.wordpress.com/2007/12/06/allah-o-gay-bar/


  33. op donderdag 6 december 2007 bij 6:30 pm Publiekelijk tijdverdrijf

    Adam, Ewald, Enzovoort

    De Sint is net uitgezwaaid, maar de volgende bezoeker staat alweer voor de deur: Sooreh Hera. De kunstenares zal haar omstreden foto’s in Gouda gaan exposeren. Eerder vermoedde ik dat het wel mee zou vallen, en veel reacties kreeg ik ook niet op …


  34. op donderdag 6 december 2007 bij 11:12 pm mula

    @ ibrahim Ik ben agnost en jij beledigt mij met je funda houding. heb je daar wel eens over nagedacht?


  35. op vrijdag 7 december 2007 bij 1:47 am rafie

    @ Mehmet Ik verbaas me erover dat je schrijft dat de westerling geen andere cultuur duld, dat is echt niet waar. Ik vind de inmenging van de islam in onze cultuur van de laatste 20 jaar niet zo erg maar sommige dingen zijn hier niet helemaal duidelijk. De wind waait hier in Nederland in feite al 2000 jaar uit het zuidoosten met invloeden vanuit griekenland, israel, turkije en de balkan, het middenoosten was vanouds de enige handelsroute naar europa over land en jij zegt dat wij geen andere cultuur dulden. Wat dacht je van het christendom dan? Dat is ontstaan omdat wij een andere cultuur in de onze integreerden, nu gebeurd hetzelfde met de islam, het hoeft geen verweer dat de islam steeds dichter bij Nederland komt te liggen en dat dat aanpassingsmoeilijkheden geeft, in feite is datgene waaraan de islam nu in Nederland aan onderhevig is volgens mij al de zoveelste beeldenstorm in Nederland, juist ook omdat geen enkel land het gemakkelijk vind als er buitenlandse inmenging optreedt die slecht combineerd met de lokale gewoonten. Het is noodzakelijk zowel voor nederlanders als voor islamieten om niet te verstarren in religieuze stemmingmakerij en opinie. Uiteindelijk zijn we allemaal naakt geboren en gaan we allemaal te vroeg dood dus het leven zelf is er niet mee gediend als wij in die tussentijd het voor elkaar verzieken. Daar zijn nederlanders ook enigzins te nuchter voor, ze hebben hier er een hekel aan als mensen elkaar gaan lopen bekeren want daar hebben ze hier vanouds al een handje van hé!


  36. op vrijdag 7 december 2007 bij 7:25 pm Ibrahim

    @ ibrahim Ik ben agnost en jij beledigt mij met je funda houding. heb je daar wel eens over nagedacht?

    verklaar je nader
    vriendelijke groet
    ibrahim


  37. op vrijdag 7 december 2007 bij 7:37 pm Ibrahim

    Hopelijk zal die zonder ongeregeldheden verlopen en zullen erg een andere gekken opstaan, die denken God te kunnen beschermen.”
    Of te moeten beschermen. inderdaad.
    Maar: je beledigd te voelen is één ding - en anderen willen verbieden zich te uiten is een ander.

    hoe zal de wereld er volgens jou uitzien als iedereen zich maar kan uiten op zo”n dergelijke manier>

    ik denk dat de politie overuren zou gaan draaien om zo de rust te gaan bewaren

    waar moeten wij als mensheid fatsoen hebben

    ik weet dat mijn vader mij geleerd heeft mensen niet te beledigen>
    ik heb nu 2 kinderen, die moet ik nu gaan leren dat ze alles, maar dan ook alles mogen zeggen.

    Waar zijn de normen en waarden.

    ALs mensen alles mogen zeggen, wat van mij ook mag.

    Elke actie zal een reactie oproepen.
    Naar mijn mening moeten wij leren samen te leven, ondanks onze verschillen.
    Dit kan door een open dialoog, maar niet door allerlei beledigingen naar elkaar toe.

    Hoop op een respectabele samenleving
    Groet Ibrahim


  38. op vrijdag 7 december 2007 bij 9:58 pm mula

    ibrahim lees dit maar http://www.elsevier.nl/opinie/weblog/asp/artnr/182807/weblogid/59/index.html
    ik heb nu even geen zin om te tikken.


  39. op zaterdag 8 december 2007 bij 1:13 am Nirvana

    @Ibrahim: Je schrijft: “Dit kan door een open dialoog, maar niet door allerlei beledigingen naar elkaar toe.

    Hoop op een respectabele samenleving”

    Kennelijk ben je er op de een of andere manier in geslaagd om Mula te beledigen. Vreemd hoor.

    Waarom zou deze samenleving niet respectabel zijn? Heb je iets tegen vrijheid van meningsuiting?


  40. op zaterdag 8 december 2007 bij 2:20 pm Ibrahim

    Als Mula beledigd is legt hij dat maar uit in zijn woorden.

    Vrijheid van meningsuiting is een recht die ieder mens heeft in Nederland.
    Dat betekent niet dat je onverantwoord alles maar mag roepen.

    Als iemand en goed buur wil hebben, dient hij die buur wel respecteren en accepteren.
    Voor Acceptatie & Respect dient een persoon wel enig nuance kunnen aanbrengen in zijn bewoordingen of kunstwerken.

    Groet Ibrahim


  41. op zaterdag 8 december 2007 bij 3:56 pm mula

    @ ibrahim respect gaat hopenlijk twee kanten op. FYI alles is al een keer gezegd. Ik sluit mij aan bij de geest van de volgende tekst http://www.libertarian.nl/NL/archives/001731.php
    Ik word moe van al die lieden die grondrechten proberen in te dammen. Of je nu Rouvoet heet of iman bent bij de plaatselijke moskee of ibrahim heet. Het eisen van respect en de vrijheid van menignsuiting niet respecteren is respectloos en staat voor censuur. Hiermee beledig je mij aangezien ik jou wel het respect toon. Jij laat je kennen als een rode islamitische correctie stift. waar haal jij je recht vandaan?


  42. op zaterdag 8 december 2007 bij 4:14 pm Ibrahim

    Als jij vind dat vrijheid van meningsuiting een recht is die misbruikt mag worden voor doeleinden die voor elk persoon anders kan en mag zijn.

    Dan moet je de ander niet verwijten dat als hij er niet mee eens is het niet mag zijn.

    En dan moet je ook niet verwachten dat ONS Nederland een sociaal verdraagzaam land gaat worden.

    Dan kun je je klaar maken voor een hardere vorm van politiek en debat, daarbij ook mensen die het debat niet meer kunnen volgen en daarbij weer teruggaan naar primitieve wapens. DE vuisten en geweld.
    Elke actie roept tot reactie, elk gevolg heeft een oorzaak.
    Ik zie ook dat ik op een ander manier communiceer dan jij.

    Jij bent voor een verhard Nederland, maak jezelf dan ook maar Hard.

    Ga naar een sportschool zou ik zeggen en op een vechtsport en op schietles, zodat jij die woorden ook kan handhaven op straat.
    Waar elk mens uniek is en een ander beleving heeft van hoe een mens om kan gaan met feedback.

    De 1 wordt boos, de ander neemt het en looopt weg en weer een ander gebruikt geweld.
    WAT IK IBRAHIM OVERIGENS AFKEUR.

    Mijn recht haal ik van de wetboek van Nederland vandaan, waar dezelfde rechten staan die voor mij en jou gelden Mula.

    Waar slaat een rode islamitische correctie stift eigenlijk op verklaar je nader.

    LEg het me uit! Doe maar net alsof ik een kind van 4 ben.
    Leg het me maar eens uit.

    Mula ik hoop je niet beledigd te hebben, maar als ik het wel gedaan heb dan mag het in Nederland.

    Dit is chter niet mijn bedoeling geweest, behalve dan het bespreekbaar maken van een maatschappelijk probleem.

    Vriendelijke Groet Ibrahim


  43. op zaterdag 8 december 2007 bij 5:11 pm Mula

    Ibrahim het aardige is dat je je beroept op de NL wet die je in alle andere van je reacties terzijde wilt schuiven. Interessant. Fyi ik ben groot geworden tussen de spruitjes lucht van de sgp-ers en gpv-ers. Deze mensen liepen atijd te janken dat niemand rekning met hen hield want op zondag was het zwembad open en daar betaalden zij aan mee. Verder heb ik het gejank aan moeten horen van een islamtische meerderheid in 1 van onze voormalige kolonieen . Ze werden nl gediscrmineerd. Maar ondertussen we’ll kerken van christelijke minderheid in de fik steken. Ibrahim je stelt je enigzins op als de vijfde colonnne. Maar dat kan ik we’ll waarderen aangezien het debat best op het scherpst van de snede mag worden gevoerd. Tot het volgende topic


  44. op zaterdag 8 december 2007 bij 6:53 pm Ibrahim

    Mula je praat steeds over execcen en probeert met al je kracht alles en idereen te generaliseren en in hokjes te plaatsen.

    Islamitische mensen die kerken in de fik steken.
    Als het hier zou gebeuren Mula zou ik persoonlijk samen met moslims jullie kerken beschermen.

    Ik heb geen kerk in Adam West in brand zien staan, geen kerk in Marokko in brand zien vliegen.
    Geen enkel moslimland die ik ken is dit gebeurd, maar jij zal wel uit zo’n extreem land komen.
    waar alle rechten van een mens worden misbruikt, dat ken ik niet.

    Ik kom uit Nederland het land wat vroeger bekend stond om zijn tolerantie ne verdraagzaamheid.

    En met de komst van die oorlogsvluchtelingen, zoals Iran en Hisiies Somalie begon de verdraagzaamheid te verdwijnen.

    Het werd het land van wie kan het beste schofferen en schelden in naam van de vrijheid!!!

    Praat met mij wat ik en jij kunnen doen om van Nederland een leuke samenleving te maken zonder die kleine probleempjes te vergroten, zoals jou idolen ( Afzien Ellian, Hishi Adrie, A’so Jammie en SOORey HeJa)dat doen.

    En geloof mij ik voel mij niet zo snel gediscrimineerd, ik ben geboren in een stadje in Drenthe.

    Ik weet alles over discriminatie, Mijn huid is inmiddels net zo taai als die van een olifant.
    Meerdere malen in elkaar geslagen met mijn hoofd tussen de spijlen van de schoolhekken gezeten, omdat ik volgens hun zwart was.

    Vriendelijke groet Ibrahim


  45. op zondag 9 december 2007 bij 2:35 pm Allahoe Akbar

    Die vuile hoer gaat afzien , wie denkt ze wel dat ze is?
    Waarom beeld ze niemand anders uit dan juist onze profeet Mohammed(v.z.m.h.). Het is zeker en vast een aandachtsstunt!
    Dat kind heeft vroeger waarschijnlijk geen liefde van haar familie gehad en die zoekt ze nu bij de HOMOS !!!
    Tis een vuile HOER die verdient om al het slechte te krijgen dat bestaat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  46. op zondag 9 december 2007 bij 2:48 pm mula

    @ allhoe leve het vrije woord. :) trieste rukker!


  47. op zondag 9 december 2007 bij 2:48 pm Nirvana

    @Allahoe Akbar: Wie ze denkt dat ze is? Haar naam staat erbij: Sooreh Hera.

    Het gegeven dat jij het niet met haar eens bent, wil niet zeggen dat ze een hoer is. Je kunt het wel zeggen, maar daarmee haal je jezelf m.i. omlaag.

    En dit: “Dat kind heeft vroeger waarschijnlijk geen liefde van haar familie gehad en die zoekt ze nu bij de HOMOS !!!” lijkt me geen nuchtere analyse.

    Waarom zo boos?


  48. op zondag 9 december 2007 bij 4:44 pm nawal

    hahhaah dit is een en al bullshit.
    ik ben het met eens met mehmet en ibrahim. goed gesproken.
    en mula jij kraamt bullshit uit.en die hera heeft geen recht om zo iets te doen.er zijn andere mogelijkheden. heb respect meer vragen wij niet.


  49. op zondag 9 december 2007 bij 4:55 pm Ibrahim

    Het past wel in het kader van het vrije woord!

    Dit hoort bij het verWildering van Nederland.

    We hebben weer een nieuw betekenis aan een werkwoord.

    Dit soort taal, dat is waarschijnlijk waar Nederland op zit te wachten.

    Dit willen jullie toch allemaal niet, waarom doen we hier aan mee.

    Dank je wel Afzien Ellian, Hishi Adrie, A’so Jammie en SOORey HeJa, jullie hebben de kastanjes uit het vuur gehaald voor Whildermina Wilders.
    Gaan jullie maar gauw jullie salarissen ophalen, die je van mij en andere goedwillede belastingbetalers hebben verkregen.

    Een goede decembermaand gewenst


  50. op zondag 9 december 2007 bij 5:44 pm brechtje

    @ Nawal, # 48: maar dat is nu juist het punt, dat heeft ze wel. Ze heeft het recht om op te komen voor de mensenrechten van homosexuelen, en misstanden aan de kaak te stellen. Natuurlijk, ze doet dat op ietwat prikkelende wijze, maar ze heeft wel een punt.


  51. op zondag 9 december 2007 bij 6:01 pm Nirvana

    @Ibrahim: Waarom zou een film als “Life of Brian” (parodie op het leven van Jezus uit 1979) wel mogen en een tentoonstelling van Sooreh Hera niet? Zijn moslims meer dan mensen met een andere religie of geen religie?

    Wat heeft dit overigens met Ellian, Jami, Hirsi Ali of Wilders te maken? Waarom zouden deze mensen geen salaris verdienen als ze het niet met jou of mij eens zijn? We kunnen, als we de moeite willen nemen, datgene wat ze beweren toch met argumenten (proberen te) weerleggen?

    @Nawal: Sooreh Hera heeft juist wel recht om dit te doen. Je hoeft niet naar haar tentoonstelling. Madonna mag ook gewoon aan een kruis hangen bij een optreden, ook al vinden sommige christenen dat buitengewoon vervelend. Je hoeft niet naar zo’n optreden.


  52. op zondag 9 december 2007 bij 6:51 pm Ibrahim

    Niet wanneer die salaris door mij is verstrekt, dan m,ag ik daar zeker vraagtekens bij stellen.

    @Ibrahim: Waarom zou een film als “Life of Brian” (parodie op het leven van Jezus uit 1979) wel mogen en een tentoonstelling van Sooreh Hera niet? Zijn moslims meer dan mensen met een andere religie of geen religie?

    goed dat je dit even aanhaald.

    Elke moslim zal opstaan als mensen Jezus vzmh in zo’n daglicht zouden zetten.

    Ik vind eigenlijk dat alle gelovigen zouden moeten opstaan om hun religie te kunnen verdedigen.

    Net zoals de secularisten en andere ideologieen dat ook doen.

    Een vergeleijking maken van die is beter vind ronduit verwerpelijk.

    Christenen hebben het goed recht om dit een kwalijke film te vinden, ze hebben daar ook geheel recht toe om hierin verzet te tonen.

    Als mijn Christelijke broeders hun moslimse broeders zouden vragen of ze samen tegen deze beschilderingen van hun profeten zouden strijden. In politieke zin zou ik me nu ter plekke inschrijven.

    Het gaat niet om wie beter is dan een ander.

    Hoeveel geef ik om iemand om daarvoor te willen vechten?

    Toen Madonna laats in Nederland een concert gaf over de orofeet Jezus vzmh, ztaten de christenen hier ook niet op te wachten.
    Er waren christenen, die erg beledigd waren. En dit is hun goed recht om beledigd te zijn en daarop actie te ondernemen binnen de wetten die er ion Nederland zijn.

    Het lijkt er echter op dat Je als Mens niet beledigd mag zijn als iemand je op de spot drijft.

    Een mens heeft het recht om zich gekwetst te voelen.

    groet Ibrahim


  53. op zondag 9 december 2007 bij 6:51 pm Mohammed de Grote lul.

    Zo gaat de Islam met vrouwen om, afgehakte hoofden, uit elkaar getrokken vrouwen, verkrachtte vrouwen, gestenigde vrouwen, en mohammed was pedofiel.

    http://www.dumpert.nl/mediab…/islam_beledigt_vrouwen.html

    Mohammed was een pedofiel en Allah was een randdebiel.


  54. op zondag 9 december 2007 bij 7:45 pm Ibrahim

    BAh, I was even vergeten dat echt iedereen hier ook mee mag doen aan deze Blog.

    Wat zou ik jou graag willen tegenkomen, dan kan ik proberen je alles haarfijn uit te leggen.

    Dit is jou mening over Mohammed vzmh.

    Dat wil zeggen ook niet moslims, die jou mening niet delen.

    http://www.al-ummah.nl/artikelen/nietmoslims/artikel10a.html

    http://www.al-yaqeen.com/interesse/Je%20moet%20deze%20man%20leren%20kennen.htm

    Encyclopedia Britannica:

    “Muhammad is the most successful of all Prophets and religious personalities.”

    Encyclopedia Britannica further confirms:

    “….a mass of detail in the early sources show that he was an honest and upright man who had gained the respect and loyalty of others who were like-wise honest and upright men.” (Vol. 12)

    Rev. R. Bosworth-Smith in “Mohammed and Mohammedanism 1946:”

    “By a fortune absolutely unique in history, Mohammed is a threefold founder of a nation, of an empire, and of a religion.”

    Rev. R. Bosworth-Smith:

    “Head of the State as well as the Church, he was Caesar and Pope in one; but, he was Pope without the Pope’s pretensions, and Caesar without the legions of Caesar, without a standing army, without a bodyguard, without a police force, without a fixed revenue. If ever a man had the right to say that he ruled by a right divine, it was Muhammad, for he had all the powers without their supports. He cared not for the dressings of power. The simplicity of his private life was in keeping with his public life.”

    Peace be upon those that uphold it.


  55. op zondag 9 december 2007 bij 8:01 pm brechtje

    @ “Mo” # 53, sorry, maar dit vind ik te ver gaan. Met dit soort teksten riskeer je toch een ban. Vrijheid van meningsuiting is een groot goed maar hiermee overschrijd je wat mij betreft wel de grens naar belediging.


  56. op zondag 9 december 2007 bij 9:01 pm mula

    @brechtje 55 bewijs dan eens het tegendeel.


  57. op zondag 9 december 2007 bij 9:21 pm mula

    @ nawal kom eens met iets nieuws, beledig mij zodat ik iets over je moeder en je zus kan gaan vertellen. dat past toch in je traditie?


  58. op maandag 10 december 2007 bij 1:20 am nawal

    fuck you jong.als jij zo laag gevallen bent dat j e over mijn moeder en zus begint te spreken dan weet ik het ook niet meer. hoe oud ben je ( drie jaar oud) een kind dat je bent!het is gewoon een feit.er komt niets nuttig uit u mond! ZWIJG GWN!!!!!!!!


  59. op maandag 10 december 2007 bij 1:22 am nawal

    en mo: jij riskeert u leven. blijf zo’n dingens zeggen en je zal zien waar jij gaat belanden. heb een beetje u eigen trots en wordt volwassen!!!!!


  60. op maandag 10 december 2007 bij 11:39 am mula

    @ nawal je hebt je schaapskleren afgegooid zie ik. Ik riskeer mijn leven niet aangezien ik mijn rug niet naar je toedraai. Ik blijf met je praten en je in je ogen kijken. Alleen jij gooit de deur dicht aangezien je geen argumenten hebt. Afsluitend, mijn eigenwaarde is niet van jou afhankelijk. Nog een laatse vraag is het volwassen om een doodsbedreiging te uiten? Dat is meer een teken van onmacht in mijn ogen.


  61. op maandag 10 december 2007 bij 1:56 pm jassin

    Ik merk dat hier ook mensen zijn die met goede wil argumenten aanhalen en niet enkel om te provoceren. Daarom wens ik mijn mening hier te uiten.
    Een debat over geloof is onmogelijk omdat het gaat om wat mensen geloven niet weten of denken. Geloof is niet gebasseerd op feiten maar een gevoel.
    Hoe mohammed vzmh volgens sommige was maakt me niet uit voor mij is hij net zoals Jezus, Mozes…..vzmh een profeet. Een profeet die zorgde voor vrede, vrouwenrechten en respect voor andere godsdiensten in een beshaving van onrecht en wreedheid.
    Uit ervaring weet ik dat de meeste mannen geen begrip hebben voor homo’s, maar wanneer een moslim dit zegt is het omdat hij aanhanger is van dit of dat geloof. Ik keur homo’s af niet omdat ik moslim ben of arabier maar omdat hun levenswijze me afstoot. De samenlevingsproblemen los je niet op door de verschillen maar door de gelijkenissen te aanhalen tussen de mensen. Een grote gelijkenis is dat ieder van ons respect wenst en dit ook verdient. Jezus en Mohammed vzmh leven niet meer. Ze vormen nu enkel een symbool. Een belediging van deze profeten is dan ook duidelijk een belediging van al waar ze symbool voor staan. Wil iemand mij nu uitleggen wat wilders en co hiermee bereiken. Zijn de homo’s na dit plots geliefd??
    Maar in mijn geloof straft god niet ik.


  62. op maandag 10 december 2007 bij 3:29 pm Irene Voskamp

    Er is nog een andere kant aan het verhaal. Hera’s foto’s zijn confronterend. En wat je er verder ook van vindt, duidelijk is dat je ze in ieder geval niet luchthartig en nonchalant tentoon kunt stellen. Na de moord op van Gogh en de cartoonrellen, weten we toch dat je niet voorzichtig genoeg kunt zijn met dit soort dingen. Het is in deze tijd explosief materiaal.

    En wat doet Hera? Ze plakt de foto’s van Mohammed en Ali op de gezichten van twee homo’s en laat dat noch weten aan de betrokken mannen, noch aan de museumdirecteur.

    Niet netjes. Want hoewel de vrijheid van meningsuiting van Hera beschermd moet worden - en volgens mij is die niet in gevaar, want ze mag deze foto’s maken en verspreiden- had Hera zich toch ook af moeten vragen of zij anderen hier zonder dat ze het wisten, deelgenoot van mocht maken. Dan hadden zij de vrijheid gehad om hun eigen afweging te maken. En bijvoorbeeld om veiligheidsmaatregelen te treffen als ze er in mee wilden gaan. Dat ze dàt niet gedaan heeft, is haar te verwijten.


  63. op maandag 10 december 2007 bij 3:37 pm brechtje

    @ Irene: nee, Hera heeft wel degelijk aan de betrokkenen laten weten wat er zou gebeuren met de foto’s. Het waren weer ándere homo’s die het vervolgens niet leuk vonden in een tentoonstelling te hangen die zovel stof deed opwaaien.

    Desalnietemin blijft het eigenaardig dat de museumdirecteur kunst die een behoorlijk probleem in Iran aan de kaak stelt, (zie: http://direland.typepad.com/direland/2005/07/iran_executes_2.html, vooruit dan maar!!) niet wenst ten toon te stellen, alleen omdat enkelen zich gekwetst kunnen voelen.
    Natuurlijk, zo’n foto van Hera hakt er in. Maar de foto’s die je ziet als je het linkje volgt, maken dat ook relevant. Die hakken er nog véél meer in.


  64. op maandag 10 december 2007 bij 4:33 pm mula

    @Irene 62 misschien eens aardig om de volgende link http://www.faithfreedom.org/gallery.htm te volgen en de foto’s te bekijken


  65. op maandag 10 december 2007 bij 4:38 pm Irene Voskamp

    het gaat er volgens mij niet om dat ‘enkelen zich gekwetst voelen’ maar ook over de vraag of je je als museumdirecteur zo voor het blok wil laten zetten. http://www.nrc.nl/kunst/article844436.ece/Ik_bang_Absolute_onzin!

    je tweede argument - de foto’s zijn nogal wat maar het probleem is ook ernstig, kijk maar naar nog ergere foto’s - dat lijkt me geen argument dat we verder zouden moeten uitwerken. Moeten we, in het algemeen, naarmate de problemen ernstiger zijn, meer shockeren?


  66. op maandag 10 december 2007 bij 6:06 pm brechtje

    Ik vind dat Wium van krimpen de boel verdraait. Hij pleegt een beetje karaktermoord door net te doen alsof Sooreh hera alleen erop uit was om moslims te provoceren. A la Jami en wilders. in mijn stukje betoog ik afdoende dat dat in geval van hera niet het geval is. En inderdaad, ik vind van Krimpoen doodeenvoudig een bange man. Mag, maar laat hem dat ook zeggen.
    Shockeren heeft in onze gecshiedenis soms hel goede efecten gehad, vooral waar het soms hermetisch gesloten denkpatronen van sommige religies betrof. Als de RK Kerk soms niet geshockeerd was, had zij nooit de latijnse mis afgesachft, en kerkgangers meer rol gegeven in de mis, bijvoorbeeld.
    Mijns inziens geven de foto’s van Hera heel goed aan waar het om gaat: dit zijn mensen -je ziet net genoeg achter de maskers- die bedreigd worden door juist die religie waarvan zij de maskers dragen. Religie is, anders dan openbaringsreligies vaak suggereren, enorm subjectiefn (zoals ik in het stuk uitleg). De gekwetstheid dus ook. De ter dood veroordelingen, daarentegen, zijn harde werkelijkheid. Daar mag je best wel mensen voor wakker schudden.


  67. op maandag 10 december 2007 bij 8:28 pm Ibrahim

    Ongelofelijk gewoon.
    Het getuigt van een grote moed & groot karakter om niet met de stroom van islamhaters mee te gaan.

    Dhr. Wim van Krimpen is een Nederlandse Volksheld, een man waar Nederland trots op mag zijn.

    Arme man riskeert natuurlijk wel zijn leven, door rechts en islamhaters tegen zich te laten keren.

    Ik zou mijn belastinggeld wel aan Dhr. Wim van Krimpen willen geven, Hij is al het geld waard.

    Tegen de stroom van de media heeft hij als directeur de afweging gedaan, die elke directeur mag en kan doen.

    Het Nederlandse volk zou Dhr. van Krimpen op hun schouders mogen dragen.

    Waar blijft de vrijheid van keuze en vrijheid van meningsuiting, naar mijn gevoel wordt deze vrijheid alleen door de (religion) bashers gepraktiseerd.

    Een man die niet zich wil mengen met telegrafers & geen Stijlers, Bashers.
    Een man die niet wil helpen aan de VERWILDERING van Nederland.
    Vriendelijke groet Ibrahim


  68. op maandag 10 december 2007 bij 8:38 pm mula

    @ibrahim van Krinpen zal nog groot worden binnen de PVDA met zijn flexible rubberen ruggegraat. ik ben benieuwd hoe Plassterk gaat reageren op de oproep van onze kunstenares in het NRC. Zij wordt momenteel door ongure niet democratische types beledigt en bedreigt. Maar what’s new het debat is gegijzeld door de vijfde colonne. Maak jij daar onderdeel van uit?


  69. op maandag 10 december 2007 bij 9:08 pm Ibrahim

    Maar what’s new het debat is gegijzeld door de vijfde colonne. Maak jij daar onderdeel van uit?

    Maak jij Mula daar deel van uit.

    Ik ben mijn mening aan het vertellen. Daarbij zal ik al mijn rechten als burger van Nederland opeisen.

    Als Nederlander heb ik daar recht op, of wil jij mij dat ontnemen.

    Plassterk zal het wel eens zijn met Soorey Heja.
    De recht van meningsuiting gaat boven alles, volgens Plasterk.

    Mula zegt: Zij wordt momenteel door ongure niet democratische types beledigt en bedreigt.

    Mijn moeder waarschuwde me altijd, beledig geen ander mens anders moet je de gevolgen daarvan ook aannemen.

    Er zijn gezegdes voor:
    Wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten.
    Wie kaatst, moet de bal verwachten.

    Daarmee wil ik zeggen een wijs mens kan een beetje calculeren.
    Niet alles wat je denkt hoeft ook daadwerkelijk gezegd te worden.

    Mula maak er een beter wereld van begin bij jezelf, want dat is uiteindelijkwat je kan veranderen.

    Een betere maatschapij begint bij jezelf, je kent de reclamespotje toch wel.

    En Hou alsjeblieft op met generaliseren.


  70. op maandag 10 december 2007 bij 11:02 pm mula

    @ ibrahim je speelt het goed. Eerst generaliseren en demoniseren en daarna met de stroopkwast smeren en de vermoorde onschuld spelen. Mijn complimenten.


  71. op maandag 10 december 2007 bij 11:26 pm mula

    De Iraanse kunstenares Sooreh Hera vraagt in onderstaande brief steun van minister Plasterk om in vrijheid te werken.

    Gewaardeerde minister Plasterk, Uheeft over de gebeurtenissen gelezen rond het exposeren van werk van mij in het Haags Gemeentemuseum.

    Op 15 december zou daar, gelijk met de opening van een grote Picasso- expositie, de opening plaatsvinden van een expositie van mijn project Adam en Ewald, zevendedagsgeliefden in het kader van 7-up, zeven veelbelovende kunstenaars.

    Het project werd verkozen tot een van de beste afstudeerwerken door de redactie van fotovakblad P/f , en vervolgens gekozen door de jury van Artolive als een van de Talenten van 2007.

    In dagblad De Pers verscheen een kort stuk over mijn werk, waarin ik Wim van Krimpen bedankte voor het lef dat hij had om mijn werk te tonen. Er waren eerder al galeries geweest die mij hadden gevraagd om stukjes uit de film Allah ho gaybar weg te halen, maar Van Krimpen leek een held toen ik hem ontmoette; hij lachte heel lief en zei dat hij het geen probleem vond om zulke kunst te exposeren.

    De dag na de publicatie in De Pers kwamen er zowel bij het museum als bij mij telefoontjes binnen.

    ‘Die expositie mag niet doorgaan,’ werd mij door de telefoon verteld. Uiteindelijk, na het mobiliseren van moskeeën, na bedreiging, druk en chantage door de Haagse Islam Democraten, werd mijn werk geweerd uit het Gemeentemuseum van Den Haag.

    Voor een mens als ik, die een revolutie, een oorlog en ballingschap heeft meegemaakt, die van nabij heeft gezien wat het betekent om in een land te wonen waar vrijheid van meningsuiting en expressie onthoofd zijn, wat het betekent om in een land te wonen waar schrijvers en kunstenaars de mond gesnoerd wordt, is het niet raar om – desnoods met gevaar voor eigen leven – te kiezen voor het bestrijden van censuur.

    Vanwege mijn veiligheid kon ik een uitnodiging van NOVA-Politiek niet aannemen. Wel aanwezig in die uitzending was Mirjam Sterk van het CDA. Het was niet nodig dat zij beschermd werd, dus zij kon ijskoud de censuur verdedigen die mij heeft getroffen. Degene wiens werk daarvan het slachtoffer is – ik – kon niet met haar in discussie treden. Mirjam Sterk lijkt vergeten te zijn dat zij in de Tweede Kamer zit om de Grondwet van dit land te beschermen, de Grondwet die de vrijheid van meningsuiting en expressie beschermt.

    Het deed pijn dat Sterk zo suffig en onnozel met Erwin Olaf, een van onze beste fotografen, zat te praten. Mevrouw Sterk, Erwin Olaf is een geweldig kunstenaar en fotograaf, een artiest die geleerd heeft om vrij te denken. U, daarentegen, begrijpt absoluut niet wat het betekent om in je vrijheid beknot te worden. En wat het betekent wanneer religie en staat niet gescheiden zijn. Dat de moskee of de kerk zo groot wordt dat kunst uit een museum geweerd wordt. De grenzen tussen museum en moskee worden steeds vager.

    Kijk maar goed: bij het Haagse Gemeentemuseum staan al minaretten bij de hoofdingang.

    Er werd door Van Krimpen getwijfeld aan de intentie van mijn foto’s. Ik zou op zoek zijn naar provocatie, maar de intentie is meer dan zuiver. Maar stel dat ik heb willen provoceren: sinds wanneer zou kunst niet meer provocerend mogen zijn? De geschiedenis staat bol van kunstwerken die uit boosheid of provocatiebehoeften zijn ontstaan.

    Het gedrag van Van Krimpen heeft mij meer geraakt dan alle bedreigingen uit islamitische hoek bij elkaar. De islam heb ik eerder in mijn leven bekritiseerd; dit is de tweede keer dat ik vanwege de islam moet onderduiken. Ik heb drie gedichtenbundels aan de Perzische literatuur toegevoegd, waarvan de laatste zeven jaar geleden als een anti-islamitisch boek werd bestempeld. In het boek heeft een vrouw een erotische liefdesrelatie met God.

    Van Krimpen verandert het museum in een poppenkast, in een plek voor inhoudsloos amusement.

    Vanuit het standpunt van Van Krimpen moeten we Pasolini uitvlakken, Bergman een uitlokker noemen, en Fellini verbieden, of ten minste diep in de kelder bewa ren.

    De islam is een maffia geworden: ik werd gebeld door een journalist van de buitenlandredactie van de BBC, en deze meneer H.S. vroeg mij om in een interview met hem te zeggen dat ik spijt had van wat ik heb gedaan, dat ik mijn excuses aanbood en zou verklaren dat ik niet wist wat ik aan het doen was.

    Ik weet wat ik doe, en mocht ik dat vergeten dat zal het Iraanse regiem mij er wel aan herinneren: op woensdag 5 december, in het midden van de nacht, is in Iran Makvan Mouloodzadeh opgehangen wegens homoseksualiteit. Dat is een duidelijk signaal vanuit de Iraanse regering. Ik neem aan dat men in Teheran over mij gehoord heeft. Ik ervaar de ophanging van Makvan als hun antwoord. De Mullahs laten zien dat ze lak hebben aan mensenrechten, aan de vrijheid in het Westen en aan respect voor homoseksuelen. De Iraanse overheid ziet mijn kunstwerk als een aanval op hun shar’ia. Ik hoop dat dit signaal ook door de westerse wereld gehoord wordt en dat de westerse wereld alert blijft op het gevaar van de islam.

    Picasso gaat dit niet leuk vinden.

    Hij zei immers: „Wat denkt u dat een kunstenaar is? Een imbeciel, die alleen maar ogen heeft als hij schilder is, uitsluitend oren als hij musicus is of als hij dichter is een lier in alle lagen van zijn hart, of zelfs als hij bokser is alleen maar spieren? Neen, integendeel, hij is even goed een politiek wezen, voortdurend op zijn hoede voor de verschrikkelijke of gelukkige gebeurtenissen in de wereld.

    Hoe zou het mogelijk zijn zich niet voor anderen te interesseren en, om welke ivoren-toren-onverschilligheid ook, zich los te maken van het leven dat zij u zo overvloedig toevoeren. Neen, de schilderkunst wordt niet gemaakt om woningen te versieren. Het is een offensief en defensief strijdmiddel tegen de vijand.”

    Geachte Ronald Plasterk: u bent minister van Cultuur, u wil ik vragen om mij in vrijheid te laten werken. En ik hoop dat u mij steunt wanneer ik intellectuelen, kunstenaars en kunstliefhebbers wil vragen om solidair – dat mooie begrip uit het progressieve gedachtengoed – met mij te zijn. Ik wil ook alle vakbonden van kunstenaars, uitgeverijen, musea en iedereen die om kunst en vrijheid geeft, om hulp vragen. Help mij om op 15 december naast Picasso te kunnen staan. Ik roep ook fotografen en cabaretiers om hulp.

    Schrijvers, politici: laat het tonen van mijn werk niet beperkt worden door de agressie van een kleine radicale minderheid die meer en meer haar eigen normen boven de grondwet van dit land wil verheffen.

    Ik zal niet aan angst toegeven, maar ik heb wel uw steun nodig .

    Minister Plasterk: wilt u minister van Cultuur zijn van een land waar een kunstenaar wegens zijn werk moet onderduiken?

    Met vriendelijke groet, Sooreh Hera Sooreh Hera is een Iraanse kunstenares.


  72. op dinsdag 11 december 2007 bij 1:04 pm AZAD

    Christendom en Judisme zijn evevveel als Islam niet soepel

    tegenover homosexualiteit, ……waarom: omdat ze 2000 jaar

    oud zijn !…………..wat fantastisch is, is wat er ondertussen

    met Christendom gebeurd is, Christendom heeft zich

    gemoderniseerd en aangepaast en dat niet voor niks, er vielen

    duizenden martelaars in de geschidenis tot dat wij vandaag

    scheiding van kerk en staat hebben, denk aan Jean d’Arc en…

    Als wij een critiek tegen Christendom/Jezus/Maria of de koning

    opbrengen, worden wij niet achtervolgd, geterroriseerd, ook

    niet geëxecuteerd. Maar breng een critiek tegen Islam en zijn

    profeet, en de miserie begint, bedreigen, terroriseren en

    doden. Is dit een relegie die vreedzaam is ! …… aub


  73. op dinsdag 11 december 2007 bij 7:21 pm Ibrahim

    Oh AZAd,

    Wat moet ik denken van JEan D’Arc?
    Wat een vergelijking!!

    Er zal geen modernisatie zijn rondom het gebeuren wat jij verteld, tenzij Christenen en Joden hun waarden en normen van de heilige boeken verwaarlozen.

    Je bent of een christen die naar de letter leeft of je bent een christen die niets van de letter begrijpt, dat is een ander discussie op zich.

    En voor Mula,
    over het generaliseren
    Mula zegt: Maar what’s new het debat is gegijzeld door de vijfde colonne. Maak jij daar onderdeel van uit?
    Mula zegt: bewijs dan eens het tegendeel.
    Mula zegt:Ibrahim het aardige is dat je je beroept op de NL wet die je in alle andere van je reacties terzijde wilt schuiven. Interessant. Fyi ik ben groot geworden tussen de spruitjes lucht van de sgp-ers en gpv-ers. Deze mensen liepen atijd te janken dat niemand rekning met hen hield want op zondag was het zwembad open en daar betaalden zij aan mee. Verder heb ik het gejank aan moeten horen van een islamtische meerderheid in 1 van onze voormalige kolonieen . Ze werden nl gediscrmineerd. Maar ondertussen we’ll kerken van christelijke minderheid in de fik steken. Ibrahim je stelt je enigzins op als de vijfde colonnne. Maar dat kan ik we’ll waarderen aangezien het debat best op het scherpst van de snede mag worden gevoerd. Tot het volgende topic

    DIT BEDOEL IK MULA Jij bent aan het generaliseren.
    LEES JE EIGEN GESCHREVEN KORTE STUKKEN>

    Groet Ibrahim
    Kom met jouw bewijzen!!


  74. op dinsdag 11 december 2007 bij 9:13 pm mula

    @ ibrahim alles is relatief met name de door jou gecomponeerde reaguursels, cya nxt topic


  75. op dinsdag 11 december 2007 bij 11:03 pm Nirvana

    (@Mula:) Sooreh Hera schrijft: “op woensdag 5 december, in het midden van de nacht, is in Iran Makvan Mouloodzadeh opgehangen wegens homoseksualiteit.”

    Hoe vaak worden er in Iran mensen opgehangen (wegens homoseksualiteit)?

    @Ibrahim: Je schrijft: “Je bent of een christen die naar de letter leeft of je bent een christen die niets van de letter begrijpt, dat is een ander discussie op zich.”

    Fundamentalisme is niet de enige vorm van christendom. In de Bijbel wordt vaak losjes verwezen naar andere bijbelboeken. Jezus gebruikt vaak gelijkenissen. Dat pleit tegen letterlijke interpretaties.


  76. op dinsdag 11 december 2007 bij 11:16 pm mula

    @ Nirvana volgens Mahmoud Ahmadinejad de president van iran zijn er geen homo’s in Iran. Dit was waarschijnlijk de laatste.

    Zie de video http://www.youtube.com/watch?v=4_3RUwAJ_MI

    Voor wat meer objectivere beelden wil ik je verwijzen naar http://images.google.com/imgres?imgurl=http://www.farisqc.observationdeck.org/farisqc_images/hanging.jpg&imgrefurl=http://www.farisqc.observationdeck.org/%3Fcat%3D32&h=275&w=310&sz=14&hl=en&start=1&sig2=APTVsHfcibJBghTtANSFFw&um=1&tbnid=fiw1hYEPPLL3FM:&tbnh=104&tbnw=117&eid=9_1eR6bhHpm4wQHGuNE_&prev=/images%3Fq%3Dgay%2Bislam%2Bhanging%26svnum%3D10%26um%3D1%26hl%3Den%26rlz%3D1B3GGGL_enNL224NL224%26sa%3DN


  77. op woensdag 12 december 2007 bij 2:23 pm AZAD

    AZAD

    Als Islam zo fantastisch en vreedzaam was, waarom zijn jullie

    Arabieren van Afrika naar hier gekomen ?

    Christenen hebben hier genoeg gevochten om de democracy

    van vandaag te bekomen, waar men alles en letterlijk alles kan

    bekritiseren, zelfs de God, wij mogen klacht dienen tegen de

    god. Als jullie probleem hebben met scheiding van Kerk en

    staat, seksuele vrijheid, kritiek op profeten en zelf kritiek op

    de “heilige boeken” ….. indien ze nog voor jullie heilig zijn “lol”

    dan beter de Europeanen met rust laten in hun eigen land.

    Wat Sooreh Hera betreft, De Iraniërs zijn geen Noord

    Afrikanen ! onthou het goed !

    Islam is in Iran een opgedrongen relegie, Iran had zijn eigen

    filosofische vreedzame relegie ” Zoroasterianism”, hun boek is

    Avesta, hun alfabet was aller eerste alfabet te wereld:

    Sanscryt, die door de wilde en agressive moordenaars, de

    leger van jullie profeet Mohamed vernield geweest, Arabieren

    hebben Perzië de enige beschaafde land van toen (naast

    Griekenland) in brand gestoken, de vrouwen verkracht om de

    moslim generatie voort te zetten, ze hebben de bevolking

    onder druk gezet om Arabisch te leren en spreken, want

    iedereen moest de Koran kunnen lezen en begrijpen, ze

    hebben zelfs het land anders benoemd, omdat ze geen letter

    P in Arabisch hebben, konden “Pars” (hoe de Perzen zichzelf,

    hun taal en hun land noemden) niet uitspreken, spraken dat

    Fars uit en de taal en de bevolking Farsi. Zo is het geschidenis

    van Perzië vervormd, ze zijn hun waardige alfabet kwijt

    geraakt, hun taal die een Indo-Germaans ( Indo-Europese taal

    ) is ver beschadigd geweest door Arabische overheersing.

    Later in 1935 enkele jaren voor de tweede oorlog hebben de

    Nazi Duitsers die goede relatie met de koning van Perzië

    hadden, de Shah van Perzië aangeboden om de naam

    van zijn land voor Iran ( het land van Ariërs) te veranderen.

    De Zoroasterische waarden zijn nog altijd in Iran de

    belangrijkste opvallende herinneringen. De Perzische nieuw

    jaar is Zoroasterisch, de eerste dag van lente 21 maart

    13 dagen na 21 maart de feest van het weggooien van het

    gras in het water, waarmee de hele familie op piekniek gaat.

    De vuurfeest, de laatste woensdag van de laatste maand van

    het jaar. Het vuur brand nog altijd in de meeste

    Zoroasterische tempels in Iran.

    Iran heeft nog altijd 2 keer de bloedige aanval van Arabieren

    overleeft, die van 1400 jaar geleden van Profeet Mohamed en

    die van 28 jaar geleden van De Arab Khomeini.

    Leert de Iraniërs niet aan, hoe ze met Islam moeten omgaan.

    Iraniërs haten Islam en relegie.

    Enkel een klein kleine bende profiteurs die van de

    macht van Islamitische overheid genieten steunen de overheid.

    De rest zijn in pijn en lijden aan Islam en de Islamitische overheid.

    Ik heb Koran gelezen, en heb ik niets anders dan discriminatie

    opzet tot haat tegen Christenen en Joden, discriminatie

    tussen man en vrouw, moslem en geen moslem gezin dat ik het
    echt genoeg heb. Ik verdedig ook niet Bijbel en Tora

    voor mij zijn alle 3 hetzelfde. Het verschil is dat de moderne

    Joden vooral die uit USA zich niet aantrekken aan fanatisme

    uit Tora zoals moderne Christenen die de Christendom van

    vandaag, waarbij een homo mag priester en een lesbisch

    mag non zijn aanvaarden.

    Laten wij aub niet een bende crimineel onze vrijheid van ons

    afpakken. Als hier niet goed is, de deu is open, niemand is hier

    als gevangene.

    Met vriendelijke groeten.


  78. op woensdag 12 december 2007 bij 10:51 pm Ibrahim

    Dit is de omgekeerde wereld, het zit echt op zijn kop.
    Er komt een vluchteling binnen en verjaagt vervolgens de Nederlander weg.
    Hij verjaagd de Nederlander en verteld aan de Nederlander, dat hij maar moet oprotten naar zijn land.
    Mijn voorouders zijn gestorven voor de vrijheid van Nederland, dus kom mij niet vertellen, dat ik hier weg moet. Hun graven liggen in Nederland, heb jij iemand moeten begraven in Nederland

    http://www.bevrijdingintercultureel.nl/marokko.html

    Bedoel je daar misschien mee, terug naar Drenthe, maar dat is nog steeds Nederland.

    Om het nog eens duidelijk voor je te maken, moslims gaan nergens naartoe.
    Wij zijn hier om te blijven, wen er maar aan.
    En dat moslims tegen een aantal zaken ageren wen daar ook maar aan.
    Dat is elke mens vrij om te doen, dat jullie uit een ondemocratisch land komen, dat is jullie zaak.

    Dat jullie vluchtelingen van Nederland ook een dictatorisch land willen maken dat is een feit.
    Misschien missen jullie het land waar jullie vandaan komen, dan stel ik wat voor.
    Ik betaal jullie terug ticket naar Iran of iets dergelijks waar jullie vandaan komen.
    En dan kunnen jullie verder leven onder een dictatuur, maar kom mij niet vertellen hoe ik als Nederlandse moslim moet leven.

    Vertel een eerlijk wat die perzen met, arabieren deden alsjeblieft vertel geen halve waarheden.
    Vrouwen verkrachten dat deden de Perzen zelf niet alleen de vrouwen, maar ook de mannen.
    Ken jeje boek wel heb je niets over Mohammed vrede zij met hem gelezen in jouw boeken. It is mentioned in Zend Avesta Farvardin Yasht chapter 28 verse 129
    (Sacred Books of the East, volume 23, Zend Avesta Part II pg. 220):
    http://www.islamawareness.net/Zoroastrianism/dawah.html
    http://www.islamawareness.net/Zoroastrianism/scriptures.html
    Astvat-ereta (Mohammad vrede zij met hem), de arabier, waar de profeet Zoroaster vrede zij met hem Muhammad vzmh heeft geprezen.
    Ik zou graag met jou de Koran met je willen doornemen en tevens alle passages van de bijbel en de thora, maar dat moeten we doen in alle rust.

    Ik verklaar dat elk moslim, die een vrouw verkracht geen moslim is.
    Dit is geen excuus om gelovige mensen verkrachters te noemen.
    Verkrachting is een misdaad oorlog of niet gelovig of niet deze norm deelt hopelijk ieder mens.
    In de islamitische oorlog wordt dit scherp veroordeeld met de doodstraf geloof me dat doe je niet zomaar.

    En Khomeini is voor de moslims een KAAFIR een ongelovige een man die de islam gekaapt heeft een Terrorist, een Sjiiet.

    En Afzien Ellian, Hishi Adrie, A’so Jammie en SOORey HeJa, zijn Islam bashers en pretenderen hun waardeloze “way of islam op alle moslims”.

    Iran heeft ook een aanval van de Romeinen overleefd, wat wil je daarmee zeggen, dat ze een superieur mens is een Übermensch.

    Laten we terug gaan naar het onderwerp van Brechtje;
    De held Dhr. Wim van Krimpen heeft het recht om de foto van SOOREY HEJA te weigeren, dit recht mag hem niet worden ontnomen.

    Mijn gevoel is dat dezelfde mensen die pleiten voor recht van meningsuiting, dit willen beperken tot de in-group.
    De ingroup veraden hun eigen grondbeginselen gelukkig niet iedereen.
    Dit mag van mij betreft een bende genoemd worden zoals Leeuwtje zei:

    Vriendelijke groet Ibrahim


  79. op donderdag 13 december 2007 bij 1:13 pm AZAD

    Islam heeft niets meer dan dood, dood, dood, en nog eens dood gedaan.

    Koran noemt de Christenen en Joden ongelovigen, maak hier mensen niet wijs !

    De moslims mogen nooit en nog eens nooit met en Christen of Jood trouwen, tenzij dat de “ongelovige” tot Islam bekeert !

    INDIEN EEN MOSLIM BEKEERT TOT EEN ANDERE RELEGIE BIJVOORBEEL Christendom OF Judisme WORD VERMOORD !!!

    Christenen en Joden kunnen perfect in vrede zich bekeren tot een andere relegie.

    Hou je vreedzame Islam bij je thuis in Noord Afrika en hou op met belachelijk te doen.

    En nog eens mensen wijsmaken van je Brechtse roots aub

    Als de moslim regering in Iran zo goed is, neem die aub als cadeau van de Iraniers die Islam haten en dat niet met een a
    maar met duizend a’s haaaaaaaaaaaaaaat
    en laat die regeren in Noord Afrika waar de moslims thuishoren.

    Euorpeanen willen niets van Islam weten, wij hebben hier geen probleem met beschaafde Joden, want zij zijn perfecte voorbeeld voor een vreedzame relegie.

    Voeren ze in Nederland of in België (Antwerpen) oorloog tegen Nederlander en Belgen ? NEE

    Dringen ze hun relegie aan, aan Nederlander en Belgen ? NEE

    Vechten hun jongeren op straat met eigen volk ? Nee

    Hoeveel Joden zijn crimineel in Nederland en België ? WEINIG TOT GENE

    Vallen de Nederlandse en de Belgische meisjes lastig en noemen hen HOER ? NEE

    Vergaderen in hun Synagoog voor terrorisme ? NEE

    Maken de Rabbais de Joden tegen de Nederlander en Belgen ?

    NEE NEE NEE

    Wat doen Imam’s in de moskee ?
    Er zijn verschillende undercovers geweest van journalisten en polities die hun schande kunnen naar buitenbrengen en publiceren.

    Hoe de Imams de jonge onschuldige Noordafrikanen hier in de Europese moskee opmaken en naar de terroropleidingen in Afghanistan sturen !

    Laat ons zwijgen over vrede van Islam en Moslims en Koran !!


  80. op donderdag 13 december 2007 bij 2:06 pm mula

    hear hear


  81. op donderdag 13 december 2007 bij 8:12 pm AZAD

    Zoroasterianism dateert uit 3000 jaar geleden, Avesta is

    toen geschreven door profeet Zoroaster. Islam dateert uit

    1400 jaar geleden. Hoe is hetmogelijk dat Avesta van

    profeet Mohamed gesproken heeft als profeet Mohamed

    1600 jaar later geboren is !!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Profeet Mohamed was getrouwd met een 9 jarige meisje

    “Ayse”, is dat verantwoordelijk ?????

    een 40 jarige man die met een 9 jarige meisje naar bed

    gaat !!!!! Dat is love op zijn Islam !

    Vervals de geschidenis niet a.u.b.


  82. […] druk mee. Vrijheid van meningsuiting van de Nederlanders tegenover de mening van een minderheid, het geweld en dreiging waarmee moslims hun gewetstheid kenbaar maken, disrespectvolle moslims die respect eisen van volgens hen disrespectvolle ongelovigen en mensen […]


  83. op vrijdag 14 december 2007 bij 12:44 am Ibrahim

    Mula zegt:
    Als de moslim regering in Iran zo goed is, neem die aub als cadeau van de Iraniers die Islam haten en dat niet met een a
    maar met duizend a’s haaaaaaaaaaaaaaat
    en laat die regeren in Noord Afrika waar de moslims thuishoren.

    Die regering nag je van mij houden, ik heb mijn eigen dat is Nederand.
    blijf maar lekker in Iran jullie hebben zelf voor ayatolla gekozen.


  84. op vrijdag 14 december 2007 bij 10:17 am AZAD

    Mula zei niet, AZAD zei.

    wij zijn het natuurlijk gewoon jouw valse beschuldigingen.

    Je vervals de geschidenis evenals de commentaren van

    respectvolle mensen hier op de site.

    Mula is blijkbaar zeer beschaafd en vreedzame mens dat hier

    geen bezwaar heeft tegen jouw valse beschuldiging.

    Ik hoor je niks zeggen over moslim criminelen en moordenaars!

    jouw landgenoten die Van Gogh en Pim Fortuin zo’n

    onschuldige waardevolle Nederlanders vermoord hebben,…

    moslem Noord Afrikaanse roofdieren.

    Alkaeda ” Bin Laden” is een soortgenoot van jullie ook

    trouwens alle terroristen ter wereld hebben een kom af van

    waar je vandaar kom.

    Hou je mond dicht en voer jouw “vreedzame” relegie naar

    Noord Afrika.

    Genoeg met jullie dreigementen, Nederlanders hebben een

    geschidenis en reputatie van tolerantie, begrip en vrede.

    Ze zijn bekend in de wereld en ook in Europa, laat aub voor de

    zorg van God met rust, wij hebben jullie Islam niet nodig.

    Islam die vrouwen doodsteent voor overspel !!

    Islam die homos doodsteent voor hun geaardheid !!

    Islam die geen vrouw als rechter en presiden accepteerd !!

    Islam die “vooral” in Marroko-Noord Afrika geen Christenen en

    Joden in de moskee binnenlaat.

    Ga eens een Kerk en Synagoog binnen als Moslim en zelfs als

    homo….. niemand houd u tegen, zelf als je dat bekend maakt,

    respecteren ze je.

    Jullie moslims houding tegenover dat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Je kijkt waarschijnlijk zoals alle Noord Afrikanen enkel de

    Marrokaanse TV via sateliet. Julli genieten van werkloosheids-

    uitkeringen hier en sociaal zekerheid maar hebben helaas

    geen interesses voor wat hier gebeurd.

    Met vriendelijke groeten


  85. op vrijdag 14 december 2007 bij 11:18 am mula

    heren en dames kunnen we dit topic afsluiten?


  86. op vrijdag 14 december 2007 bij 12:55 pm Ibrahim

    Mijn excuses Mula voor de vergissing, ik stop met deze topic.

    Azad als je deze zaken wil bespreken, wil ik deze punten graag met je doornemen.

    Noem een plaats en tijd,

    Noem je kerk, aanstaande zondag kan ik wel.
    Emoties lopen hier een beetje hoog op, aan jou kant.
    Dan kunnen we jou vooroordelen, meteen op waarheid onderzoeken.
    Ik ken de weg in Nederland en heb ook een Tom Tom, dus als je iets wil afspreken graag.

    Vriendelijke groet Ibrahim


  87. op vrijdag 14 december 2007 bij 1:51 pm AZAD

    IK STOP MET DEZE TOPIC.

    Nu dat de Moslemaanvallers op deze site gekalmeerd zijn.

    Ik wil hier Mula, Nirvana, Brechtje, Christiaan, Karin en Rafie

    bedanken voor hun deelname, begrip en bijdrage van

    hun steentje voor onze democracy.

    God bless you guys.

    PS, nee Ibrahim, ik ga je niet ontmoeten, ik heb genoeg

    negatieve ervaring met het agressie en vraakzucht van Noord

    Afrikanen. Er zijn genoeg kerk en synagogen in Nederland, ik

    ga misschien 10 keer per jaar de kerk en synagoog binnen en

    zeg ik ook aan de Priesters en Rabaai dat ik homo ben, is het

    geen probleem dat ik hier binnenkom, het antwoord is: dit is

    het huis van god, je bent welkom mijn zoon.

    Helaas maar alle moskeeën dat ik een poging gedaan om als

    homo binnen te gaan, zeiden de verantwoordelijke aan mij en

    mijn Nederlandse vriend: nee, hier zijn jullie niet welkom.


  88. op vrijdag 14 december 2007 bij 3:09 pm nadia

    JIJ bent een grote schande!!!!!!!!!!!!!! ALLAH SWT zal jou nog straffen inchallah!!!!!!! lelijk mens da jij bent!!!!!!!!


  89. op vrijdag 14 december 2007 bij 4:44 pm mula

    @ nadia 88

    Toch fijn dat je posting 88 hebt verkregen

    Eighty-eight is used as code among white supremacists to identify each other. H is the 8th letter of the alphabet, so 88 is taken to stand for HH which in turn means Heil Hitler. [2] For example, the number is used in the song “88 rock`n`roll band” by the neo-Nazi group Landser. This has caused controversy in the past, when trendspotters for the Target Corporation noticed the symbol and began its use on hats and T-shirts, unaware of its meaning. ” 14 is used similarly, referring to the so-called “Fourteen Words”, often found in combination with 88 (1488, 14/88, etc.). This form of the number has inspired the naming of the groups Column 88, Unit 88 and White Legion 88. source: http://en.wikipedia.org/wiki/88_(number)

    Islam facist!


  90. op vrijdag 14 december 2007 bij 7:08 pm AZAD

    Dear Mula,

    Hoe laag en gemeen is haar manier van communicatie, ik

    vind het toch goed dat ze haarzelf zo simpel blootstelt en

    laat iedereen haar kennen.

    Jammer genoeg hebben Noord Afrikanen geen grote

    woordenschat.

    Wat ze kunnen: is tegen de directeur van school en

    leerkrachten klacht dienen dat ze hun kinderen op school

    slechte opvoeding bezorgen en waarom moet er op school

    sexualiteit geleerd zijn ? Waarom moet op school van

    preventie en condoom gepraat worden.

    Waarom moet op school geleerd worden dat homos en

    lesbisch gelijk zijn. Waarom moet gelijke rechten vrouwen

    mannen ter sprake komen.

    Ze komen hier voor alle vooedelen van deze maatschappij

    maar als op de wetgeving komt, dan willen ze leven op

    zijn Islam en Marroko !!!!

    Ze zijn zo fascist dat ze als minderheid willen hun

    middeleeuwe relegie hier opdringen.

    En dan liegen dat Avesta over Mohamed gepraat heeft!

    Mohamed werd 1400 na Avesta geboren !!!!!!

    Ze dragen hoofddoek om mannen niet te verleiden (volgens

    Koran)… maar hebben kilo’s make up en lipstik en mascara

    en hoe nog zich provocerend gedragen.

    Is dat niet belachelijk ? is dit geen hypocrisie ?

    In België er is een programma bezig ( de weg naar mekka)

    de presentator van het programma ging via Spanje,

    Marroko, Egypte, Turkije en Iran naar Saoedi Arabië naar

    Mekka. In Marroko ging aan de deur van moskee om zich

    over Islam te informeren, de Imam heeft hem gezegd dat

    hij niet naar Mekaa mocht omdat hij een Christen was.

    Er lagen Koran daar, hij nam een Koran om te lezen, ze

    hebben onmiddelijk de koran van hem afgenomen en

    zeiden nee nee…. je bent geen moslem en mag niet de

    Koran in je handen nemen !!!!

    de presentatoor was verschrokken tot en met

    Vanavond op VRT de Vlaamse zender probeert hij naar

    Mekka. Als ik mij niet vergis is vanavond. Anders te zien

    op Youtube.


  91. op vrijdag 14 december 2007 bij 7:56 pm Ibrahim

    Azad ik hoop dat je geen lafaard bent.
    Want ik nodig je uit in een moskee kom maar met jou vriend.
    Kunnen we eens afspreken, waar wil je en nu niet wegkruipen.
    En dan mag jij de vinger op de zere plek leggen.
    Ik ben niet iemand, die jou wil beledigen.
    Jij bent dat wel pertinent aan het doen.
    Generaliseren en demoniseren.
    Als je het niet alleen wil doen mag je gerust een aantal mensen meenemen.

    Vriendelijke groet Ibrahim


  92. op zaterdag 15 december 2007 bij 2:03 am AZAD

    Ibrahim, ik dacht dat je zei dat je wilt stoppen met deze

    topic !!

    Ik heb nooit intentie gehad om je noch iemand anders noch

    Islam te beledigen.

    Misschien Islam opzich is niet anders dan Christendom of

    Judisme, maar het gaat hier over de gelovigen die de

    relegies lelijk maken. Fanatieke Joodse Orthodoksen maken

    de Judisme even lelijk als de Fanatieke Moslem Orthodoksen

    Het verschil tussen bepaalde Moslims degenen die zwaar

    probleem hebben met anderen is dat ze willen hun aan een

    tekst die 1400 jaar geleden geschreven is houden en dat

    niet aan te passen aan deze tijd, omdat ze geloven dat

    Koran heilig is en mag niet aangepast te worden !

    De meeste Christenen en Joden hebben zich hier

    neergelegd en hebben aanvaard dat de boeken moeten

    aangepast worden. Dat de manne en vrouwen volledig

    gelijk zijn. Enkele voorbeelden:

    ( in Koran staat als je vrouwelijke getuigenis hebt

    tellen dan twee vrouwelijke getuigene als 1 man)

    want vrouwen zijn imotioneel !!!!!

    ze mogen geen rechter worden, omdat ze imotioneel zijn !

    Homos zijn Sodomieten en moeten opgehangen worden !

    De voruw erft de helft als de man !

    Overspellers moeten doodgesteend worden !

    In Europa, USA, Canada, Australië, New Zealand, Japan,

    …. etc er is scheiding van

    kerk en staat. Daardoor zijn mensen nu al sinds

    eerste en tweede oorlog gewoon om de staatswet te

    respecteren en volgen EN niet de Bijbel of Tora.

    Weet je maat wat het probleem van bepaalde Moslems is,

    zodra dat wij een critiek over Islam brengen, worden ze

    agressief en willen ons aanvallen of ons overtuigen.

    Het gaat hier absoluut niet om altijd de andere overtuigen

    of hem afmaken. Het gaat om tollerantie, kunnen

    naar een critiek luisteren, kunnen voor mensen van andere

    geloof begrip opbrengen, hen respecteren, zelf een atheïst

    respecteren, omdat de atheïsten respecteren jullie ook.

    De meeste westerlingen zijn de dag van vandaag

    Atheïst en respecteren jullie Moslims toch in hun eigen land.

    Is het niet mooi dat jullie ook leren iedereen respecteren

    en niet alleen voor schijn maar diep uit jullie hart, zelfs de

    homos en Atheïsten.

    Ik heb vele gesprekken gehad met Noord Afrikanen, soms

    puur uit nieuwsgierigheid stelde ik vragen aan een N-A

    vriend/vriendin/buur/collega, het gevolg is altijd agressi,

    zuurheid, wraak, vijandachtige reacties, uitgescholden te

    worden en zelfs fysische agressie, kapot maken van mijn

    wagen, gebroken raam van mijn woning en dat alleen

    door een critiek of diegaande vraag over Islam en waarom

    bijvoorbeeld de Marokanen zo gehecht zijn aan de teksten

    uit 1400 jaar geleden.

    Ik heb meerdere malen blauwe ogen gehad toen ik met

    homo vrienden uit de homocafés in Amsterdam naar buiten

    kwamen. Mijn zus is meerdere keren lastiggevallen geweest

    door Marrokanen omdat zij mooi en westers gekleed is en

    Hollandse vriend heeft, mijn moeder en haar vriend zijn

    aangevallen geweest.

    En ik kan genoeg lieve Marrokaanse homo’s die soms

    vertellen hoe hard is voor hen als homo en dat ze beu zijn

    met dubbelleven en hun ondergrondse homoleven.

    Dat ze niet kunnen uit komen en aan hun familie, vrienden

    zeggen dat ze homos of lesbisch zijn. Ik kan hier zelfmoord

    voorbeelden.

    Je was ook tegen iemand anders hier dat er niet veel

    homos in Iran geëxecuteerd zijn ! zoek eens op de site

    van Amnesty International en zie hoeveel homos en lesbisch

    zijn gedurende 28 jaar van Islamitische regime in Iran

    opgehangen aub.

    Je bent kwaad op mij voor mijn commentaren.

    Je noem ons vluchtelingen uit middenoosten, ….ok

    wij hebben wel allemaal Nederlandse nationaliteit en wat

    wij hadden voor Islam in Iran aan de macht kwam is jullie

    niet bekend, omdat jullie te jong zijn, Wij hadden een zeer

    rijk en modern land ( nu nog) maar toen ook westers, nog

    westerser dan Euopa. 40 jaar geleden waren onze

    ministers ook vrouwen, 35 jaar geleden begonnen vrouwen

    als politie en verkeersplitie in Iran. 35 jaar geleden

    begonnen de transeksuelen wettige identiteits krijgen, de

    gezondheidssysteem en technologie concureerde met het

    westen. De filmindusterie, music, kunst. 35 jaar geleden

    tijdens de aniverserie feest van onze koning Cyrus in

    Persepolis waar alle staathoofden en Monarchies uit hele

    wereld uitgenodigd en aanwezig was werd de vrijpartij

    volledig naakt op het podium tentoongesteld, het was een

    initiatief van de Koningin Farah Diba.

    28 jaar geleden, gingen links intelectuelen

    georganiseerd op straat tegen de monarchy en zijn

    politieke autonomy voor een Europese democracy

    en de amerikanen die toen doodsbang waren dat de

    chaotische Iran in revolutie in de hand van toenmalige

    communistische Rusland die achter

    het linkse revolutie was vallen, hebben onmiddelijk voor

    Islam en fanatisme die beste vijand van de communisme

    was gekozen en hielpen Khomeini en zijn bende uit

    balingschap Iran binnenkomen en het revolutie was

    verkracht. De Amerikaanse en Engelse

    radiozenders hebben iedere dag het revolutie in Iran

    in het Perzsch misleid en zo kwamen de Ayatollahs aan de

    macht. De bevolking koos niet voor de ayatollahs.

    Wij lijden nu al 28 jaar de verschrikkelijke Islamitische

    wetgeving, de mollas doen alles om Iran te Arabiseren.

    Wij hebben niets tegen Arabieren, voor het revolutie waren

    wij vrienden met onze Arabische buurlanden.

    wij zijn geen Arabieren, maar Perzen, dus waarom

    moeten wij gearabiseerd worden, wij hebben al onze

    3000 jaar geschidenis.

    Als je zo’n reacties van de Iraniërs zie, moet je dat ook

    kunnen begrijpen. Eerlijk gezegd zie ik Arabieren zelfs

    zeer graag, maar als ze niet fanatiek zijn, als ze niet zo

    gevoelig zijn opzichte van Islam. Wij zijn gewoon grapjes

    maken over Jezus, Mozes, Zoroaster, je ziet het in

    films in boeken, in toneels in tv reeksen, maar jullie kunnen

    geen critiek tolereren of humor aanvaarden tegenover

    Islam of Mohamed en zovoort.


  93. op zaterdag 15 december 2007 bij 4:03 pm Ibrahim

    Het gesprekbegint gelukkig eenbeetje genuanceerder te worden.
    Respect is een beginsel, die door elk individu gegarandeerd moet worden.
    Het gaat op dit moment niet over respect voor de homo of respect voor de moslims.
    Het gaat erom dat iedere individu in de samenleving respect krijgt.
    Dat je mij verteld dat het in Iran nooit zo is geweest, dat weet ik vangeschiedenisles.
    Ik heb niet anders gekend, mijn vader is hier al vanaf de jaren 50. Al mijn familieleden zijn hier geboren en getogen en hebben Nederland geholpen in de wederopbouw.
    Voor mij is het vreemd als iemand roept dat mijn godsdienst fout en slecht is.
    Ik ken niet de islam, die jij kent en toch ben ik op mijn manier fundamentalistisch.

    Ik mijn vader of mijn moslimvrienden hebben geen persoonlijke problemen met mensen die andersdenken of andersgeloven.

    Het wordt wel een probleem als mensen mij gaan aankijken voor wat ze verkeerd doen in Afganistan of Iran.

    Dat is ronduit oneerlijk, beoordeel mij op wat ik doe en niet op wat een ander doet.

    Als ik een tentamen maak krijg ik niet de cijfer van mijn buurman die toevallig dezelfde examen afleg.

    Dat wil zeggen dat dit een heterogene samenleving is en dus niet homogene.

    Een samenleving is opgebouwd uit mensen met verschillende meningen en afwijkende gedragingen.

    Deze mensen kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden als groep, als een enkelingen fouten maken of de wet overtreden.

    Binnen de rechtstaat worden deze mensen gestraft.
    We kunnen geen groep in het algemeen gaan straffen,collectief sorry zeggen is net alsof je collectief schuld bent aan het bekennen. omdat bijvoorbeeld baldadige jongeren een groep homo’s of in elkaar hebben geslagen of dit wijten aan het geloof dat hun ouders belijden.

    Waar ik vandaankom worden de homos, meestal door de Nederlanders zelf in elkaar geslagen.
    Ik kwam uit Drenthe, dus daar liggen de verschillen.

    Een jongen van de straat leeft op straat en leert de gewoonten en cultuur van de straat.
    Dan spreek je over een straat cultuur enalsnog kun je dat niet aleen daar op binden.

    In mijn kringen zijn alle moslims die fundamentalistisch zijn op Hbo of universitair niveau opgeleid. Deze moslims zijn zo leergierig, dat ze naast hun studies nog theologische studies hebben en expertises.

    Wij willen graag af van het idee dat wij, zij gevoel.

    Wij moslims zijn mensen en daardoor dus individuen met evenveel rechten als anderen.

    Als er strafbare feiten zoudenwordenn gepleegd, daar hebben wij de politie voor om deze aan te houden en rechters om deze straffen op te leggen.

    Ik hoef geen humor aan te vaarden, ik heb het recht omweg te kijken. Net als jij het recht hebom niet uitgescholden te worden door een rotknaap.
    Heb ik dat recht ook.

    Het is een tweerichtingsverkeer.
    Het is geven en nemen, balans moet hetzelfde zijn.
    Vriendelijke groet Ibrahim


  94. op zaterdag 15 december 2007 bij 7:11 pm AZAD

    Ik hoor het ood zeer graag als mensen redeneren en niet

    als ze enkel de emoties bovenhalen.

    Misshien beseffen wij nu dat Sooreh Hera ook als individu

    recht heeft om haar opinie over het leven van Profeet

    Mohammad, Ayse en hoe Islam naar homo’s kijkt in haar

    kunstwerk presenteren.

    Volgens mij “als individu” Islam heeft geen probleem met

    mij als een homoseksueel. God heeft mij geschapen en

    houd van mij zoals ik ben, zolang dat ik geen crimineel,

    moordenaar, dief, oorlogmaker, verkrachter en

    mensenmishandelaar ben. God houd van mij evenveel als

    van de heteros moslems christenen of joden.

    Ik heb recht om te zeggen dat ik moslem ben en ik denk dat

    de tekst van Koran is 1400 jaar oud. Toen profeet

    Mohammad met 9 jarige Ayse getrouwd was, dat was geen

    misdaad geen pedofielie, het was een andere tijd en hij

    deed niks verkeerd, terwijl dat nu zelfs in Islamitische Iran

    huwelijk met iemand die geen 16 jaar is is een misdaad

    en verboden, zelfs in Iran wordt sex met jonger dan 16

    jaar als pedofilie beschouwd. Dus Sooreh had

    recht om de fotos van haar profeet die geen homofobie

    had en van iedereen hield als kunstwerk op de gezicht van

    2 homo’s hangen, wij denken absoluut niet dat dat een

    belediging is, want Mohammad geen probleem heeft met

    homoseksualiteit, Mohammad is geen fundamentalist.

    Laat ons aub zoals Ibrahim zei het

    recht van individu respecteren. Ik kan omgaan met mijn

    profeet Mohammad zoals ik wil, hij is even mijn profeet

    als van de anderen.

    Ik voel mij gelukkig als mijn medemensen gekalmeerd zijn

    en van mij houden zoals ik van hen hou.

    Laat ons geen oorlog maken, leven is te kort en opzich niet

    gemakkelijk, laat ons het leven voor mekaar aangenamer

    maken en mekaar steunen. Wij zijn allemaal broers en

    zusters, Zoroasteriers, Jood, Christenen, Moslems, Budist

    en Atheïst, allemaal de kinderen van Adam en Eva.

    Ik wens jullie allemaal, moslems, christenen, joden,

    zoroasteriërs en atheïsten vrede en geluk.

    vooral in deze tijd van het jaar.

    Prettige feesten

    Met vriendelijke groeten


  95. op zondag 16 december 2007 bij 7:25 am brechtje

    Azad, Ibrahim: Toch bedankt voor jullie discussie jongens (zonder cynisme hoor). Ik vond het toch leuk en leerzaam om te volgen.